Direct door naar content
Wandel mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge afbeelding nieuwsbericht

Wandel mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge

02 april 2019

Wandel jij mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge (NDC)? Met de NDC verbetert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes. Door middel van wekelijkse wandelingen werken deelnemers samen met zorg- en sportprofessionals aan een gezonde leefstijl. Kom jij ook in beweging? Schrijf je in voor de NDC 2019.

Wat is de NDC? 
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert dat start in april. Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling. In kleine stappen trainen deze professionals samen met de deelnemers tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen. Je wandelt drie dagen in eigen omgeving. De vierde dag wandel je de laatste kilometers samen met alle deelnemers uit het land tijdens het NDC Festival. Het NDC festival vindt plaats op 28 september 2019 in Den Haag.

Doe je mee?
Veel regio's in Brabant doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Kijk op de website van de NDC waar jij in de buurt mee kan doen. Heb je een vraag over de Challenge in jouw regio? Dan kan je ook contact opnemen met de beweegcoach bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: