Direct door naar content
Succesvolle Week van de Opvoeding met onze ambassadeur Mustafa Korkmaz afbeelding nieuwsbericht

Succesvolle Week van de Opvoeding met onze ambassadeur Mustafa Korkmaz

23 oktober 2013
Vorige week (7 t/m 14 oktober) was Nederland in de ban van de Week van de Opvoeding. Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal waren er allerlei activiteiten georganiseerd voor ouders, kinderen en jongeren om middels spel en sport aandacht te hebben voor opgroeien en opvoeden. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 was 'Word spelenderwijs!'. Met deze keuze sloot de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapte. Burgemeester van de gemeente Rheden, Petra van Wingerden-Boers gaf maandagmiddag het startsein in De Poort in Velp.
 
Speciale gast tijdens de openingsbijeenkomst was topsporter Mustafa Korkmaz. Hij is geboren zonder benen. Als kind leerde hij zelf te ontdekken wat hij leuk vond en zijn ouders gaven hem de ruimte om die dingen te doen. Zo begon hij als kind met zijn vriendjes te voetballen, maar het feit dat Mustafa geen benen heeft belette hem ermee door te gaan. Zo kwam hij bij rolstoelbasketbal terecht en werd een echte professional. Korkmaz (van Turkse afkomst) speelde in Nederland, Duitsland, Italië en Turkije. In Turkije is rolstoelbasketbal een grote sport en hij is daar een 'bekende Turk', hij kan er niet ongezien over straat en is daar een echte held.
 
Het verhaal van Mustafa maakte indruk bij de aanwezige kinderen, maar dat schroomde ze niet hem te bestoken met allerlei leuke vragen als: "Hoe kan je nou autorijden zonder benen?" en "Voetballen zonder voeten, dat kan toch niet...?". Door de positieve benadering in reactie van de topsporter ontstond een zeer ontspannen sfeer. De kinderen, en ook de volwassenen, mochten tenslotte zelf eens proberen hoe het is om te rolstoelbasketballen. Hilariteit alom, het was een leuke middag en een goede start voor de Week van de Opvoeding.
Mustafa Korkmaz is behalve topsporter ook ambassadeur voor Uniek Sporten, een sportservicepunt in de regio Arnhem die sportaanbieders begeleidt en ondersteunt die aangepaste sport willen aanbieden.
Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×