Direct door naar content
Deelnemers gezocht - Twee studiebeurzen (scholarships) beschikbaar voor innoveren voor inclusie programma van 13 t/m 17 maart in Amsterdam. afbeelding nieuwsbericht

Deelnemers gezocht - Twee studiebeurzen (scholarships) beschikbaar voor innoveren voor inclusie programma van 13 t/m 17 maart in Amsterdam.

03 januari 2023

Deelnemers gezocht - Twee studiebeurzen (scholarships) beschikbaar voor innoveren voor inclusie programma van 13 t/m 17 maart in Amsterdam.

Kom jij uit Amsterdam, heb je een beperking en ben je geïnteresseerd in inclusie in sport? Meld je dan aan voor een scholarship van het innovating for inclusion programma!

Het doel van dit programma is om gezamenlijk de innovatie in de sportwereld rondom inclusie te bevorderen en hierover te leren. Door het scholarship kun je kosteloos deelnemen. Het programma bestaat uit een online deel (3 sessies in februari 2023) en een bootcamp in Amsterdam van 13 t/m 17 maart 2023. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere de KNVB, Johan Cruyff Foundation en Only Friends. Meer informatie over het programma is te lezen in bijgevoegde presentatie.

Criteria

De criteria om in aanmerking te komen voor het scholarship zijn als volgt:

 • Universitair diploma of minimaal 3 jaar bewezen ervaring in:
  • Sport(management)
  • Innovatie
  • Inclusie/diversiteit
  • Toegankelijkheid
  • Duurzaamheid
 • Spreekt vloeiend Engels
 • Kan bij alle online sessies (27 februari, 2 maart en 6 maart) en de bootcamp (13 t/m 17 maart) aanwezig zijn

Er zijn twee scholarships beschikbaar:

1. Scholarship algemeen. De organisatie wil graag de mogelijkheid bieden aan iemand die woonachtig is in Amsterdam deel te nemen aan het programma. En op deze manier deze persoon een mooie internationale kennis/netwerkervaring aanbieden.

2. Scholarship European Powerchair Football Association (EPFA). Als onderdeel van het partnerschap met de EPFA (belangrijkste instantie die rolstoelvoetbal in Europa promoot en officiële partner van de UEFA voor de ontwikkeling van deze aangepaste voetbaldiscipline - https://europeanpfa.com/) biedt de EPFA ook een scholarship aan. Ze willen graag één lokale rolstoelgebruiker (woonachtig in Amsterdam) steunen om deel te nemen aan het programma. Daarnaast zien ze het programma als een kans om rolstoelvoetbal (verder) te lanceren in Amsterdam. Na het programma werken ze daarom graag samen met de persoon die dit scholarship heeft gekregen om rolstoelvoetbal in Nederland te introduceren.

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden of heb je andere vragen? Stuur dan uiterlijk 18 januari een e-mail met je motivatie en de keuze van het type scholarship naar j.ter.veer@amsterdam.nl Vermeld in de onderwerp regel: aanmelden scholarship innovating for inclusion programma. Je hoort dan uiterlijk 25 januari of je mag deelnemen aan het programma!

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: