Direct door naar content
Voortgangsrapportage 2011-2012: mooie resultaten behaald! afbeelding nieuwsbericht

Voortgangsrapportage 2011-2012: mooie resultaten behaald!

20 februari 2013

Eind 2010 is het projectplan 'op weg naar een sportservicepunt gehandicaptensport regio Arnhem' geschreven. Hiermee werd door De Onderwijsspecialisten, Sportbedrijf Arnhem en de Gelderse Sport Federatie een eerste stap gezet naar regionale samenwerking op het gebied van aangepast sporten. De belangrijkste uitkomst moest de ontwikkeling van een sportservicepunt worden, met als doel om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen. Door het opzetten van dit regionaal sportservicepunt, wordt sporten met een beperking kwalitatief en kwantitatief verbeterd. Het zorgt er voor dat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht en dat randvoorwaarden die hiermee samenhangen worden geoptimaliseerd. Hierbij is samenwerking tussen het sportaanbod, de lokale overheden, het (speciaal) onderwijs en de zorg essentieel. Het sportservicepunt zorgt er daarnaast voor dat aangepast sporten een centrale plek inneemt, continuïteit krijgt en structureel wordt ingebed.

In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd. Arnhem werd bijvoorbeeld 'Sportgemeente van het jaar 2011', Uniek Sporten ging op 28 november 2012 officieel van start als hét sportservicepunt aangepast sporten regio Arnhem en Arjo Wijnhorst won als coördinator aangepast sporten, de landelijke 'combinatiefunctionaris & buurtsportcoach stimuleringsprijs 2012'. Maar belangrijker dan bovengenoemde resultaten, zijn de mooie resultaten behaald op de werkvloer. Sportaanbieders zijn elke week op een prachtige manier actief bezig met de doelgroep en tijdens diverse evenementen maken mensen kennis met aangepaste sporten. Binnen het speciaal onderwijs, bij de wooninstellingen en binnen de revalidatie neemt de toeleiding naar een structureel sport- en beweegaanbod een prominente plek in. Zomaar een greep uit de mooie dingen die gebeuren op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem.

Bijna alle te behalen resultaten die beschreven stonden in het projectplan 'op weg naar een sportservicepunt gehandicaptensport regio Arnhem' zijn behaald. Met Uniek Sporten is een succesvol concept neergezet dat binnen de regio Arnhem de komende jaren nog meer resultaten zal gaan opleveren, als het gaat om de sportparticipatie van mensen met een beperking. In de voortgangsrapportage worden de belangrijkste resultaten van de jaren 2011 en 2012 weergegeven. Daarnaast worden de doelstellingen voor de periode 2013-2016 beschreven. 

Download: Voortgangsrapportage 2011-2012

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×