Direct door naar content
10.000 stappen per dag voor jezelf en anderen afbeelding nieuwsbericht

10.000 stappen per dag voor jezelf en anderen

07 juli 2015

Van 2 tot 29 september komen veel mensen flink in beweging. Zij doen mee met Steptember, de fondsenwervende gezondheidsactie ten bate van mensen met cerebrale parese. Tijdens Steptember gaan de mensen in teamverband de uitdaging aan om 10.000 stappen per dag te zetten. Gemiddeld zet een kantoormedewerker slechts 3.000 stappen per dag. Terwijl ieder mens minstens 10.000 stappen moet zetten om gezond en fit te blijven. 

Tijdens Steptember vormen we teams van vier personen met als doel 10.000 stappen per dag zetten. Elke deelnemer draagt een stappenteller om dit nauwgezet te kunnen monitoren. Ook worden er voedings- en andere gezondheidstips aangereikt, om het totale bewustzijn over hun gezondheid en conditie te stimuleren. 

Tijdens Steptember kom je niet alleen in beweging voor jezelf, maar ook voor anderen. Door mee te doen maak je verschil in de kwaliteit van leven van mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese is een hersenbeschadiging opgelopen voor de geboorte of in het eerste levensjaar en is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. Eén op de vierhonderd baby’s wordt met cerebrale parese geboren.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×