Direct door naar content
Koprol helpt kinderen met een beperking met sport! afbeelding nieuwsbericht

Koprol helpt kinderen met een beperking met sport!

26 januari 2016

Er zijn nieuwe en bestaande sportmogelijkheden voor jonge sporters met een beperking bij Stichting Koprol. De kinderen van de Maartenschool en natuurlijk ook van alle andere scholen kunnen vanaf nu ook basketballen en hockeyen; Koprol gaat dit op de Maartenschool verzorgen. Voor zwemmen was dit al langer mogelijk.

Dit is een uitkomst voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Voor hen is het niet eenvoudig om een passende vereniging te vinden.  Het aanbod is helaas beperkt. Met de steun van Koprol wordt het nu toch mogelijk dat ze zich door sport verder ontwikkelen.

Aqua Unique (onderdeel van Stichting Koprol) biedt al langer zwemmen aan in het zwembad van de Sint Maartenskliniek voor kinderen en jeugdigen tussen de 4 en 18 jaar. In 2016 start een nieuw initiatief om met rolstoel hockey en -basketbal kennis te maken. Deze activiteiten zullen worden verzorgd door ervaren bewegingsagogen en/of fysiotherapeuten van Koprol.

Het zwemmen en de zaalsporten zullen vanaf januari op de zaterdagochtend plaats gaan vinden. Het zwemmen voor de jongeren vindt nu al plaats op de maandagavond en de zaterdagochtend.

Het zijn activiteiten waarbij aangesloten wordt op individueel niveau en vooral gekeken wordt naar de mogelijkheden. Het allerbelangrijkste is dat er plezier beleefd wordt aan de activiteit en met elkaar.

Mocht je interesse gewekt zijn, maar wil je meer informatie of een afspraak maken voor een proefles, neem dan contact op met het secretariaat van Stichting Koprol. Zij helpen je graag verder.

Contactgegevens:

Stichting Koprol
Adresgegevens
Weezenhof 47 71 A
6536 DP Nijmegen
T: +31(0)24 344 21 11

info@stichtingkoprol.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×