Direct door naar content
Buurtsportcoach Neder-Betuwe biedt beweeg- en sportuur voor kind met beperking afbeelding nieuwsbericht

Buurtsportcoach Neder-Betuwe biedt beweeg- en sportuur voor kind met beperking

02 juni 2016

Op zoek naar een beweeg- en sportuur voor uw kind dat een beperking heeft? Neem contact op met de buurtsportcoach van Neder-Betuwe, Joris Maier. Hij inventariseert  de behoefte aan een speciaal beweeguur..

Een Neder-Betuwse moeder van een dochter met autisme: “Wij zijn al een tijd op zoek naar een plek waar onze dochter gezellig een uurtje kan sporten en spelen met andere kinderen. Waar ze zichzelf kan zijn en waar niemand haar vreemd aankijkt of afwijst. Want helaas is het voor haar moeilijk en eng om bij een ‘gewone’ club of in de speeltuin aan te sluiten”.

Joris, buurtsportcoach aangepast sporten, heeft ervaring op dit gebied en ziet het zelfvertrouwen groeien bij deze kinderen als zij al vroeg beginnen met beweeglessen. “Eerst denken zij meestal dat ze door hun beperking niet zoveel kunnen. En dan lijkt de eerste stap moeilijk. Maar het valt vaak erg mee.”
Bewegen is belangrijk, goed voor de gezondheid en ook fijn voor de sociale contacten. Er zijn diverse mogelijkheden voor aangepaste bewegingslessen. Bij voldoende vraag is er wellicht iets te regelen in samenwerking met lokale sportverenigingen.

Bent u dus op zoek naar een speciaal beweeguur voor uw kind dat een geestelijke en/of lichamelijke beperking heeft? Neem contact op met Joris Maier via tel. 06-48072563.

Neder-Betuwe maakt deel uit van het regionale samenwerkingsverband Uniek Sporten, waardoor een gemeentegrens evenmin een belemmering is. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×