Direct door naar content
Ruim 75 unieke wandelaars lopen de beroemde Via Gladiola van de 100e vierdaagse! afbeelding nieuwsbericht

Ruim 75 unieke wandelaars lopen de beroemde Via Gladiola van de 100e vierdaagse!

19 juli 2016

Vrijdag 22 juli a.s. is het zo ver en wandelen ruim 75 unieke wandelaars mee met de intocht van de 100e Nijmeegse vierdaagse. Dit is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Uniek Sporten regio Nijmegen, de Special Olymics Nationale Spelen 2016 en de stichting 100e vierdaagse. Via dit bericht informeren wij deelnemers én overige geïnteresseerden over alles dat hen a.s. vrijdag te wachten staat. 

Waarom? 
Op 1,2 en 3 juli presteerden ruim 800 unieke wandelaars met een verstandelijke beperking het om een medaille te bemachtigen tijdens de wandel driedaagse van de Special Olympics Nationale Spelen 2016. Daar wandelden zij drie dagen lang 2.5, 5 of 20 kilometer. Een prestatie van formaat. Die prestatie is ook Johan Willemstein (marsleider 100e vierdaagse) en Peter van Uhm (marsleider van de Special Olympics wandeldriedaagse) niet ontgaan! Zij vonden dat deze prestatie gevierd moest worden. Om die reden hebben zij afgesproken dat de wandelaars van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 de intocht van de 100e vierdaagse mogen lopen. Voor veel wandelaars een wens die in vervulling gaat en weer een moment waarop wij laten zien dat een beperking geen belemmering is om te kunnen sporten of bewegen. 

Informatie
Deelnemende wandelaars verzamelen zich om 10:15 uur op station Nijmegen Centraal. Bij het busstation worden zij opgevangen door personeel van Uniek Sporten, herkenbaar aan de witte polo’s met het logo van Uniek Sporten en beachflags. Gezamenlijk nemen zij het openbaar vervoer naar de startlocatie (kruispunt Erasmuslaan / Sint Annastraat). Omstreeks 11:15 uur geeft wethouder sport, Renske Helmer Englebert, het startsein van de 3.5 km durende wandeling, waarna sporters onder luidt applaus de Via Gladiola lopen. Rond de klok van 12:30 uur komt de groep langs de eretribunes waar assistent marsleider, Janneke Verbruggen, zelfs de gelegenheid krijgt om koning Willem Alexander te ontmoeten.  


De initiatiefnemers van deze activiteit roepen het publiek langs de weg op om onze wandelaars met luidt gejuich te ontvangen! 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×