Direct door naar content
Website en app voor bewegen voor gehandicapten in Groningen afbeelding nieuwsbericht

Website en app voor bewegen voor gehandicapten in Groningen

03 november 2016

Waar kan je terecht als je wilt sporten of bewegen en je een handicap hebt? Dit is vanaf 3 november te vinden op de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Landelijk bestonden de website en de app al, maar nu is deze ook voor de provincie Groningen beschikbaar. Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk van de provincie Groningen en paralympisch zeilster Sandra Nap namen de website en app officieel in gebruik. 

De app en website van Uniek Sporten laten zien welke mogelijkheden er op het gebied van sport of bewegen in de buurt beschikbaar zijn. Op de website en de app is het sportaanbod te vinden met filmpjes, locaties, aanvangstijden en contactpersonen. Verder kunnen gebruikers op de website en de app terecht voor het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en een agenda met lokale en landelijke evenementen en activiteiten. De informatie staat op www.unieksporten.nl; de app is te vinden in de App Store en Google Play.

Niemand buiten spel
Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk is blij met de komst van de website en app. “Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Nederland. Fonds Gehandicaptensport, onze regio en de 23 Groninger gemeenten verdienen allemaal een groot compliment. Alleen door deze samenwerking hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand buitenspel te staan”. Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Ik ben trots op de lancering in deze regio. Mooi dat wij hier Uniek Sporten verder kunnen ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief. Doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“.

Sportzoeker
De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels in diverse regio’s actief, het is de bedoeling dat eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart is gebracht.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×