Direct door naar content
Aanbod aangepaste sporten in Purmerend ook op website Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Aanbod aangepaste sporten in Purmerend ook op website Uniek Sporten

10 januari 2017

Spurd presenteerde maandagavond 9 januari 2017 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Sportraad Purmerend de website Uniek Sporten. Daarop staat ook actuele informatie over het sportaanbod in Purmerend voor mensen met een beperking. De website is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en geeft een overzicht van het landelijke aanbod, de sportaanbieders in Purmerend zijn onderdeel van de kopgroep als het gaat om het aanleveren van basisgegevens en seizoensinformatie. Wie in Purmerend een aangepaste sport wil gaan beoefenen heeft op de website Uniek Sporten een uitgebreid overzicht van het aanbod.   

Het opzoeken van informatie kan onder meer op criteria als soort beperking(en), plaats met sportaanbod en per aangepaste sport. Het aanbod is van sportaanbieders met naast hun reguliere aanbod ook aanbod voor mensen met een beperking of is van gespecialiseerde sportaanbieders. Ook staat op de website per gemeente lokale informatie en regelgeving. Spurd heeft samen met sportaanbieders in Purmerend de laatste maanden van vorig jaar het actuele aanbod van aangepaste sporten ingevoerd in de database van de website Uniek Sporten. De Purmerendse sportaanbieders gaan vanaf heden zelf de gegevens op Uniek Sporten regelmatig actualiseren. 

Op de website staat ook informatie over bijvoorbeeld aangepast vervoer, aanbod van zogenoemde maatjes als begeleid(st)er en over financiële tegemoetkomingen om met een beperking te kunnen gaan sporten. Vanzelfsprekend is de lettergrootte op de website makkelijk aan te passen. Ook via de gratis App en de websites van Spurd is de website Uniek Sporten makkelijk bereikbaar.

Met de komst van de website Uniek Sporten is de digitale en papieren Wegwijzer aangepast sporten van Spurd van vorig jaar de laatste editie geweest. Wat blijft is de mogelijkheid van een gratis persoonlijk sportadvies van de specialist aangepast sporten van  Spurd. Het gaat dan om het samen met de sportieveling met een beperking selecteren van een passende sportieve activiteit en mogelijke aanbieder(s) in Purmerend of regio.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×