Direct door naar content
Nieuw sportloket in de regio Eindhoven en Uniek Sporten van start afbeelding nieuwsbericht

Nieuw sportloket in de regio Eindhoven en Uniek Sporten van start

02 februari 2017

Op woensdag 1 februari zijn de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, voor de regio Eindhoven gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de kickoff van het nieuwe regionale loket aangepast sporten onder de naam Sportlight. Het sportloket is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant en de samenwerkende gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard en Veldhoven. Tijdens de kickoff van Sportlight namen de samenwerkende gemeenten de website en app officieel in gebruik, zodat nu ook iedereen met een handicap in de regio Eindhoven een geschikte vorm van sport of bewegen kan vinden!

De app en website van Uniek Sporten gidsen je naar een geschikte vorm van sport of bewegen, dichtbij jouw huis. Je kunt het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook vind je er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. 

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden zullen daar verschillende regio’s bijkomen verspreid over heel Nederland. De ambitie is om eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben. 

De Eindhovense wethouder Sport Jakob Wedemeijer namens de samenwerkende gemeenten en provincie Noord-Brabant: “Met onze nieuwe sportvisie willen we het bewegen in de stad voor álle inwoners verder stimuleren. Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Nederland. Fonds Gehandicaptensport, onze regio, de gemeenten en de buurtsportcoaches verdienen allen een groot compliment. Alleen door deze samenwerking hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand buitenspel te staan”.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in Eindhoven en omgeving. De komende periode gaan wij Uniek Sporten verder ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief.  Doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×