Direct door naar content
3 t/m 5 november DanceAble met o.a. workshops en trainingen bij Spui, Den Haag afbeelding nieuwsbericht

3 t/m 5 november DanceAble met o.a. workshops en trainingen bij Spui, Den Haag

05 oktober 2017

Holland Dance Festival organiseert van vrijdag 3 t/m zondag 5 november DanceAble in Den Haag. Het festival initieert dit driedaagse evenement voor de tweede keer en biedt hiermee als voortrekker in Nederland ontwikkelingskansen voor dansers met een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis rondom inclusiedans. DanceAble opent met een programma waarin deze dansvorm centraal staat. Hiervoor heeft het festival de opdracht gegeven voor twee nieuwe duetten, aan onder anderen Het Nationale Ballet. Op zaterdag is een internationaal symposium gewijd aan inclusiedans. Op de slotdag wordt opgedane kennis omgezet in de praktijk in een inclusielab met diverse trainingen, workshops en een open podium.

Holland Dance Festival initieerde in 2014 de eerste editie van DanceAble en zet zich sindsdien in om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten. Deze verandering is nodig, omdat er in Nederland weinig initiatieven bestaan waarbij dansers met een beperking aan hun danstalent kunnen werken. Andere landen zoals Engeland liggen in dit opzicht ver voor op Nederland waarbij initiatieven in de maatschappij en de danswereld structureel zijn ingebed. Holland Dance Festival staat voor dans voor iedereen en gelooft in een inclusieve samenleving. Doordat DanceAble de mogelijkheden laat zien en uitgaat van de individuele kwaliteit van mensen, hoopt Holland Dance Festival vooroordelen weg te nemen en inclusiedans bekender en vanzelfsprekender te maken.
 
Voor de openingsvoorstelling heeft Holland Dance Festival het grootste balletgezelschap van Nederland, Het Nationale Ballet, uitgenodigd om een stuk te maken met een danser zonder en een danser met een beperking. De wereldberoemde breakdancer REDO, die met zes lichamelijke beperkingen werd geboren, maakt een nieuw stuk voor hemzelf en professioneel breakdancer Jeroen van der Linden. Zij worden gecoacht door Ed Wubbe, artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Het publiek ziet de Nederlandse première van Dare To Wreck van Skånes Dansteater uit Zweden. Ook wordt het resultaat getoond van een artist in residence project van Stopgap Dance Company uit Engeland dat in Den Haag plaatsvindt met drie niet-westerse gezelschappen. Inschrijven kan via: www.holland-dance.com

Bron: Vooral.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×