Direct door naar content
Blog 3 Melanie 'Met een goed onderbouwd verhaal, kun je ver komen bij de WMO van je gemeente' afbeelding nieuwsbericht

Blog 3 Melanie 'Met een goed onderbouwd verhaal, kun je ver komen bij de WMO van je gemeente'

01 november 2017

Rust nemen
Bij mijn laatste wedstrijd kreeg ik van mijn trainer te horen dat ik drie weken helemaal rust moest nemen. Dit was wel even schrikken. Ik zag er tegenop om zo lang rust te nemen na een jaar lang iedere dag getraind te hebben. Inmiddels zitten de drie weken rust erop en ben ik weer begonnen met sporten. In mijn rustperiode heb ik veel aan mijn huiswerk kunnen doen, want ik zit nu in mijn eind examenjaar. Ik heb natuurlijk het handbiken erg gemist. Dit jaar heb ik geen handbike wedstrijden meer. Nu kan ik weer volop trainen voor volgend jaar.  

Mijn eerste training in de sportschool werd ik gemeten op gewicht en spiermassa. Daaruit is gebleken dat rust heel goed is, want ik heb meer spiermassa gekregen door rust te nemen. Ik ben nu natuurlijk wel heel nieuwsgierig hoe het handbiken mij afgaat.

Spreken op de Netwerkbijeenkomst Uniek Sporten Groningen
Door het Huis voor de Sport Groningen ben ik uitgenodigd om op 23 november te gaan praten op een netwerkbijeenkomst over Uniek Sporten. Hier ga ik vertellen wat mijn handicap is, hoe ik met handbiken ben begonnen en hoe ver ik ben gekomen nu ik in het Nederlandse team zit. Dit alles om mensen met een beperking  te motiveren om te gaan sporten. Ook de twee andere ambassadeurs van Uniek Sporten gaan wat over hun leven vertellen.

De handbike
Nu ga ik jullie, zoals beloofd, vertellen hoe ik aan mijn handbike ben gekomen en hoe we het hebben geregeld met de gemeente Oldambt, waarin ik woonachtig ben. Nadat ik eind 2015 werd benaderd om toe te treden tot het talententeam handbike bleek al snel dat mijn eigen handbike niet voldeed en ik dus een andere moest aanschaffen. Dit zorgde voor een groot probleem. Een goede handbike waar je wedstrijden mee rijdt is bijna net zo duur als een auto. We hadden al van andere handbikers gehoord dat het zeer moeilijk was om dit via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) te regelen. Mijn vader heeft toen contact opgenomen met de WMO van de gemeente Oldambt en hier uitgelegd wat de bedoeling was. Het bleek dat ze bij de gemeente heel enthousiast reageerden en dit toch wel heel bijzonder vonden. We hebben toen een afspraak gemaakt dat er iemand van de WMO bij ons thuis zou komen om alles door te nemen.

De WMO
Ik heb vervolgens samen met mijn vader en een begeleider van het handbike team alles op papier gezet, onder andere waarom de aanschaf van die handbike belangrijk was en wat mijn doelen waren. Toen de mevrouw van de WMO bij ons thuis kwam was ze dan ook zeer te spreken over het verhaal dat we hadden gemaakt. Ze heeft alles meegenomen en binnen een paar weken kregen we bericht dat ik de handbike van de WMO in bruikleen zou krijgen. Natuurlijk was ik hier super blij mee en zo blijkt dat je met een goed onderbouwd verhaal heel ver kan komen bij de WMO van je gemeente.

Groetjes, Melanie

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

FietsMaatjes wil handbikers en fietsers koppelen

Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid

Dianne kon blade proberen dankzij Uniek Sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×