Direct door naar content
Dit is dé manier om je zelfbeeld te boosten afbeelding nieuwsbericht

Dit is dé manier om je zelfbeeld te boosten

04 december 2017

Helemaal aan het eind van het jaar kun je van die dagen hebben dat je broeken niet lekker dichtgaan en dat je het liefst in een zak kruidnoten wilt graaien. Deze dagen kennen we allemaal. Er is wel een geheim wapen wat je in kunt zetten om je zelfbeeld in één keer op te fleuren.

Hoe dan?
Door jezelf even een half uur te laten zweten. Of dat nou in een sportschool is of een rondje om het park. Doe je dit een half uur, dan gebeurt er wat met je. Als je nog nooit aan sport hebt gedaan,vind je het misschien intimiderend om naar een sportschool te gaan. En als je de moed hebt verzameld, word je misschien geconfronteerd met al die afgetrainde lijven waar je je in de verste verte niet op vindt lijken. Maar ja, bedenk wel dat deze sportschoolfanaten met hun sportschoollijven hier al een tijd rondhangen, en dat ze er in het begin echt niet zo getraind uitzagen. Dus laat je niet misleiden. En als je toch ontmoedigt dreigt te raken, hou dan dit in je achterhoofd: dit jaar heeft een studie uitgewezen dat een work-out van dertig minuten onmiddellijk effect heeft op je zelfbeeld. Je voelt je gewoon fitter en sterker.

De studie werd gedaan onder vrouwen die last hadden van een negatief zelfbeeld. De ene groep mocht dagelijks een half uur zitten en een tijdschrift lezen (geluksvogels!), de ander groep moest aan de bak en aan beweging doen. Drie keer raden wie zich na afloop beter voelde. En niet alleen vlak na de training, het effect werkte door. Hun stemming en zelfvertrouwen waren unaniem positief beïnvloed.

Er zit vast een addertje onder het gras, denk je nu. Nou, eigenlijk niet! Het enige wat van belang is dat je echt een half uurtje moet inspannen, inclusief transpiratie en een verhoogde hartslag. Maar doe niks waar je lichaam niet klaar voor is. Maak babystapjes. Zo hou je het op de lange duur vol. Juist als je je log en traag voelt, kom dan in beweging. Want gegarandeerd dat je je daarna zowel fysiek als mentaal, heel anders voelt.

Nu nog een leuke sport vinden die bij je past?

Bron: curiosity.com

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hypermobiliteit: met deze sporten kun je het in je voordeel gebruiken

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×