Direct door naar content
Hardlopen met reuma in Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Hardlopen met reuma in Amsterdam

11 september 2018

Het Hardlopen met Reuma programma is een trainingsprogramma waarbij de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Daarbij wordt gestreefd dat de deelnemers na 12 weken 30 minuten achtereen in eigen tempo kunnen hardlopen. Er is één vaste groepstraining in de week; daarnaast één of twee 'huiswerktrainingen'. Naast rustig aan beginnen met hardlopen, afgewisseld met wandelen, wordt er veel aandacht gegeven aan kracht-, techniek- en coördinatie. Deze oefeningen zijn erg geschikt om blessures te voorkomen en het hardlopen makkelijker te maken. Uitgangspunt bij dit trainingsprogramma is dat het voor elk individu persoonlijk kan worden aangepast.

De kosten

De cursus kost € 85,- voor 12 weken. Voor deze € 85,- krijgt u een professionele en enthousiaste trainer die de groepslessen doet en klaar staat voor individuele vragen. Daarnaast krijgt u een opbouwschema op het gebied van hardlopen en krachtoefeningen dat u helpt om op eigen tempo op te bouwen. Verder krijgt u een gids waarin reuma specifieke aandachtpunten worden behandeld, naast reguliere tips voor de (beginnende) hardloper. En zal de trainer wekelijks mails sturen met achtergrond informatie. Ook zijn er goede contacten met reumatologen en fysiotherapeuten die ook bij veel trainingen aanwezig zullen zijn. Dit is onder andere van belang om reumaklachten van reguliere hardloopklachten te scheiden en te adviseren hoe daarmee om te gaan.

Reumaspecifiek

De trainers worden geïnformeerd en ondersteund door reumatologen uit de regio waar de trainingen plaatsvinden.

Dr. Irene Bultink en dr. Wilfred Peter hebben meegewerkt aan de inhoud van de Hardlopen met reuma cursus en handleiding. Het is niet heel anders dan regulier hardlopen. Toch zijn er verschillende aandachtspunten en tips in die het hardlopen leuker en makkelijker kunnen maken.

Voor wie?

De trainingen zijn ontworpen voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma. Dit zegt niet dat een ander niet mee mag of kan doen. De cursus is ook geschikt gebleken voor andere fysieke klachten of mindere belastbaarheid. U kunt dit overleggen met de loopgroep in uw regio.

De trainingen zijn niet gemaakt voor mensen met ernstige artrose of ernstige erosieve afwijkingen en/of een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet); ernstige statiekafwijking; fibromyalgie c.q. specifieke chronische pijn. Sowieso is het aan te raden met uw reumatoloog te overleggen, voordat u met de cursus start. Zeker als u een van bovenstaande kenmerken heeft.

Amsterdam

In Amsterdam start de cursus bij voldoende inschrijvingen, op woensdag 3 oktober 2018 om 18.30 bij Phanos in het Olympisch Stadion. De trainingen worden gegeven door Gerard Bouwman van Phanos in samenwerking met dr. Wilfred Peter van Reade en dr. Irene Bultink van het VUmc. Voor meer informatie neemt u contact op met: Ron Jansen, verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

Aanmelden
Kan rechtstreeks via deze link.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×