Direct door naar content
Geweldige aftrap van de Nationale Sportweek afbeelding nieuwsbericht

Geweldige aftrap van de Nationale Sportweek

15 september 2018

Waar moet je heen tijdens de Nationale Sportweek? Het is een landelijk evenement, dat wil zeggen dat er overal activiteiten plaatsvinden die voor jou de moeite waard zijn. Meer dan een miljoen deelnemers zijn door heel Nederland van de partij. En dit jaar wordt de week lekker spectaculair ingeluid.

Duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties door heel Nederland zetten tijdens de Nationale Sportweek hun deuren open om mensen te laten genieten van sport. En dan wel voor mensen zoals jij en ik: met of zonder conditie, jong of oud, beperkt, geblesseerd of juist niet. Wie zoekt, zal vinden, luidt het gezegde. En laat de Nationale Sportweek daarvoor nou de gelegenheid bij uitstek zijn.

Dit jaar viert de Nationale Sportweek de 15e editie. Om die goed en vooral feestelijk van start te laten gaan, zijn er vijf Host Citys: Deventer, Helmond, Groningen, Heerenveen en Den Haag. Zo trapt Deventer op zaterdag 15 september af met de Nationale Opening. In de binnenstad komt een atletiekbaan waarop deze zaterdag verschillende races worden georganiseerd, zoals een moderun.

In de jachthaven van Deventer kun je kanoën, zeilen en met nog veel meer watersporten kennismaken. Daarnaast is de jachthaven aan de Rembrandtkade de verzamelplaats voor de Nationale Sportweek Estafette naar sportpark Keizerslanden. Kom op de fiets, op je skates, met je step of iets anders naar de haven en krijg gratis een plaats in de Golden Circle bij het podium op sportpark Keizerslanden waar iedereen geniet van de openingsshow met Sharon Doorson, DJ Dennis van der Geest en Yosina, die afgelopen seizoen The Voice Kids heeft gewonnen.

Sportpark Keizerslanden is tijdens de Nationale Sportweek de hoofdlocatie met een podium en foodcourt. Je kunt hier de hele dag luisteren naar leuke muziek, lekker eten en drinken bij de foodtrucks die op het terrein staan en leuke sportactiviteiten doen bij onder andere AV Daventria 1906, de Reddingsbrigade Deventer en het Hollewand Springkussen Festival.

Woon je in Groningen? Ook daar is 15 september een goede opening te beleven. Op een waanzinnige locatie, namelijk de Reitdiephaven, gaat ook hier de Nationale Sportweek van start, gelijk met het festival ReitdiepPOP. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn er verschillende leuke sportclinics, zoals bootcamp, kung fu en fitness. Of fiets gratis smoothies bij elkaar, onderga een lichaamsmeting of speel panna. Wat dat is? Ontdek het zelf!

Wil jij ook aan een sport snuffelen, of heb je kinderen en wil je met je zoon of dochter in je kielzog kijken wat bij hem of haar past? Op deze site zie je welke clinics er zijn, bij welke verenigingen je binnen kunt lopen. Heb je een lichamelijke beperking, dan is het soms gewoonweg wat lastiger om iets passends te vinden. Daarin ben je niet de enige. Er zijn in Nederland ruim 13.000 jongeren met een motorische handicap. Veel van deze jongeren sporten niet, omdat het sportaanbod niet geschikt. Jammer, want de meesten willen wel en kunnen dat met wat aanpassingen of tegemoetkomingen ook gewoon. Daarvoor is het initiatief Ready to sport. Dit programma laat jongeren kennis maken met verschillende sporten, zodat ze het plezier van sport kunnen ervaren en hun grenzen te kunnen verleggen.

Ben jij 20 jaar of jonger? Maak jij gebruik van een rolstoel, heb je een prothese of heb je een andere lichamelijke beperking waardoor sporten soms een uitdaging is? Dan is Ready to sport er voor jou.

Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek. Doe je ook mee? Let’s #BeActive.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wilde bewijzen dat ik gewoon was”

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Kanshebbers ‘Paralympische Sporter 2021’ bekend