Direct door naar content

Sanne de Kroon

Jouw talent van het jaar?

Motivatie

We hebben Sanne leren kennen tijdens een van de rolstoeltrainingen van ons sportloket.

Sinds 2012 gaat Sanne door het leven in een rolstoel. “Na een ongeluk waarbij ik mijn neus brak, kreeg ik steeds vreemdere klachten.” Sanne blijkt een infectie te hebben opgelopen die op haar hersenen is geslagen. Hierdoor heeft ze een functionele bewegingsstoornis met een vorm van dystonie ontwikkeld. “Dit betekent dat mijn hersenen mijn spieren aanhoudend samenspannen.” In 2015 volgt ze de gratis rolstoeltraining van Sportloket West-Brabant. De training geeft een positieve wending aan haar leven: “Ik was een aantal keren gevallen met mijn rolstoel, waardoor ik bang was om erop uit te gaan.

“Ik was eerst een zielig vogeltje, maar dankzij de training kreeg ik direct meer zelfvertrouwen. Mijn angst is weg en ik durf weer zelf naar de stad te gaan en naar festivals.” Sanne is nu erg fanatiek aan het handbiken en heeft zich aangesloten bij wielervereniging Breda waar zij wekelijks traint. Afgelopen 14 juni heeft zij zelfs de HandbikeBattle in Oostenrijk uitgereden!

Van onervaren rolstoelgebruiker naar fanatieke rolstoelsporter!
En naast het handbiken zet zij zich sinds een paar maanden vrijwillig in als ambassadrice voor ons sportloket om samen met ons de rolstoeltrainingen onder de aandacht te brengen. Dit doet ze met enorm veel passie en enthousiasme en draagt hiermee uit eigen ervaring het belang van de trainingen uit waardoor we nog meer mensen kunnen bereiken en begeleiden. Deze combi maakt dat Sanne voor ons een absoluut uniek sporttalent is.

Het verhaal van Sanne over de rolstoeltraining vind je hier.

Terug naar overzicht
×