Direct door naar content

Jernilius Martina

Jouw talent van het jaar?

Motivatie

Jernilius is een sportieve, gedreven jongen van 6 jaar oud. Hij is een actief racerunner, zwemmer en rolstoeltennisser. Vanaf de geboorte heeft hij een verkort been, waardoor hij voor een van zijn passies tennis gebonden is aan een rolstoel.

Het begon allemaal met een rolstoeltennis clinic van de Esther Vergeer Foundation en inmiddels versterkt hij het rolstoeltennis team van T.V. Rapiditas in Nijmegen. Hij heeft enorm veel gevoel en talent voor rolstoeltennis. Jernilius heeft vooral veel plezier in het sporten en geniet van ieder moment. Hij ontwikkelt zich snel als we kijken naar zijn zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit maakt dat zijn zelfvertrouwen groeit, niet alleen op de baan, maar ook in het dagelijks leven. Hij is een groot voorbeeld en inspiratiebron voor jonge sporters met een beperking. Dit alles maakt dat Jernilius de titel “Uniek Sporttalent 2018” meer dan waard is.

Als Jernilius de titel wint zal hij de prijs besteden aan optimale materialen en trainingen, zodat hij zich onbezorgd verder kan ontwikkelen.

T.V. Rapiditas zal de prijs inzetten om de rolstoeltennissport zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk aan te bieden. Denk daarbij aan subsidie van de trainingen, kleine aanpassingen op de vereniging en stimuleren van de rolstoeltennissport.

Is Jernilius ook jouw “Unieke Sporttalent”? Breng dan snel je stem uit!

Terug naar overzicht
×