Direct door naar content

Danny de Korte

Jouw talent van het jaar?

Motivatie

Dit jaar was Danny geselecteerd voor de Special Olympic World Games. Deze spelen zijn in maart 2019 in Abu Dhabi gehouden. Deze Special Olympics zijn de Olympische Spelen voor jongeren met een verstandelijke beperking. In totaal zullen 68 jongeren voor Team NL uitkomen op deze Special Olympics. Tijdens de Special Olympics gaat het niet om de beperkingen maar om de mogelijkheden van de sporters. Alle sporters beoefenen de sport op hun eigen niveau. Door middel van divisioning worden de sporters op niveau ingedeeld zodat zij in de finales op hun eigen niveau kunnen presteren.

Danny heeft het syndroom van Prader-Willi. Kinderen met dit syndroom worden geboren met een extreme spierslapte, zo erg dat ze vaak niet kunnen eten of drinken en sondevoeding nodig is. Later ontwikkelen deze kinderen een eetstoornis, ze krijgen geen prikkels als ze verzadigd zijn. Dat betekent dat ze altijd honger hebben en willen eten.

Danny was een van vijf geselecteerde sporters op het onderdeel atletiek. Hij heeft meegedaan op de onderdelen 100 meter sprint en kogelstoten. Danny zal tijdens deze spelen op zijn eigen niveau kunnen sporten. Hij hoeft hier niet op te boxen tegen de sporters die goed presteren, maar kan de 100 meter lopen tegen tegenstanders van hetzelfde niveau. Ik kan zeggen dat wat we daar gezien hebben, echte topsport is.
Danny heeft brons gewonnen met kogelstoten en goud op de 100 meter.

Terug naar overzicht

Onze partners

×