Direct door naar content
Uniek Sporttalent logo

Jury

Jury

In de jury zitten de volgende sporthelden: 

Guus

Guus Hiddink

Als speler actief bij onder meer de Graafschap, PSV, N.E.C en als trainer bij PSV, Valencia, Real Madrid, Chelsea en Anzji. Als bondscoach leidde hij de nationale elftallen van Nederland, Zuid Korea, Australie, Rusland en Turkije.

Bibian

Bibian Mentel

Een Nederlandse snowboardster, zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. Zij kwalificeerde zich in 2013 voor de Paralympische Winterspelen 2014 in Sotsji waar zij goud won op de snowboardcross. 

In februari 2017 werd ze voor de 5e keer Wereld Kampioene op het onderdeel snowboardcross. Bibian is de grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen.

Esther

Esther Vergeer

Door maar liefst 470 wedstrijden op rij te winnen, bleef rolstoeltennisster Esther Vergeer de laatste tien jaar van haar carrière zonder nederlaag in het enkelspel. Het maakt Esther één van de meest succesvolle sporters uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Ze won o.a. in het enkelspel de US Open, Dutch Open en Swiss open en bereikte de eerste plaatst van de wereldranglijst. Ze toonde zich superieur op de Paralympics, in totaal won Esther maar liefst vijfgouden Parlympische medailles.

Op 12 februari 2013 zette Esther een punt achter haar imposante tennisloopbaan. Ze is oprichtster en boegbeeld van de Esther Vergeer Foundation. Sinds 2004 is de foundation actief en realiseert projecten om kinderen met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ te laten sporten, op een ‘gewone’ vereniging.

Marije

Marije Deutekom

Marije Deutekom (1977) is de lector Kracht van Sport. Zij draagt met haar lectoraat bij aan sportparticipatie en vitaliteit. Ook wil zij zicht krijgen op de waarde van (aangepaste) sport.

In 2014 is zij gestart als hogeschoolhoofddocent bij het faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de HvA en als coördinator onderzoek bij de opleiding Sport en Bewegen van de hogeschool Inholland. Marije is auteur van ruim 50 wetenschappelijke artikelen.

Henny

Henny Jacobse

Ere-voorzitter van Gehandicaptensport Nederland/Special Olympics Nederland
Henny Jacobse stond in 1973 aan de wieg bij de geboorte van de NSG (Nederlandse Sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap) en was de grondlegger van de fusie tussen Nebas (de sportbond voor mensen met een lichamelijke en zintuiglijke handicap) en de NSG, later Gehandicaptensport Nederland. Daarnaast nam hij het initiatief tot Special Olympics Nederland, de aangepaste wedstrijdsport voor mensen met een verstandelijke handicap.

Binnen Fonds Gehandicaptensport bekleedt Henny de functie van voorzitter van de Adviescommissie en daarnaast is hij nog actief bij als vrijwilliger bij een groot aantal organisaties.

Een initiatief van:
Fonds Gehandicaptensport
ABN Amro
Nederlandse Loterij
Ziggo
Sublime
×