Direct door naar content
Uniek Sporttalent logo

Vragen

Sporttalent FAQ

Antwoord: Uniek Sporten en Fonds Gehandicaptensport willen via deze verkiezing meer aandacht voor de gehandicaptensport genereren. En sporters met een handicap willen we de aandacht geven die ze verdienen. Op die manier willen we ook meer draagvlak voor de gehandicaptensport creëren en laten zien waarom sport voor mensen met een handicap zo belangrijk is.

Antwoord: Voor topsporters met een handicap is er al veel geregeld via sportbonden en sportorganisaties. Fonds Gehandicaptensport wil met deze verkiezing juist de ‘gewone’ sporters met een handicap de aandacht geven die ze verdienen.

Antwoord: Je kunt zelf maximaal één keer meedoen per verkiezingsperiode.

Antwoord: iedereen kan maar 1x iemand aanmelden: jezelf of iemand anders nomineren. Als je vindt dat nog iemand het verdient om genomineerd te worden voor de verkiezing ‘Sporttalent van het Jaar’ dan kun je iemand anders vragen om deze persoon te nomineren.

Antwoord: Ja, je kunt jouw inzending aanpassen. Vanaf 1 september opent de stemmodule op www.unieksporten.nl/sporttalent. Na aanmelding komt hier bij "deelnemes" binnen 48-uur jouw persoonlijke profielpagina te staan. Wil je achteraf nog wijzingen in je profiel aanpassen dan kan dit eenmalig door te mailen naar sporttalent@unieksporten.nl 

Let op: Je kunt maximaal 1 filmpje per deelnemer opnemen in het profiel. Je dient ons zelf een Youtube link van het filmpje te sturen. 

Antwoord: Allereerst is het belangrijk dat je bij je inzending een zo goed mogelijke motivatie schrijft: geef aan waarom jij (of degene die je aanmeldt) het verdient om de titel ‘Uniek Sporttalent’ te winnen. Het gaat er hierbij niet om dat iemand heel goed is in zijn/of haar sport. We zijn op zoek naar mooie persoonlijke verhalen en motivaties. Deel via deze site: 
- Wat sporten voor jou of degene die je nomineert betekent;
- Bijzondere prestaties of persoonlijke overwinningen;
- Waarom je een goede, sportieve sporter bent
- Etc.
Je kunt jouw motivatie nog meer aansprekend maken door een video toe te voegen. Maak een video waarin je jouw inzending toelicht en roep daarin mensen op om op jou te stemmen. Plaats de video op YouTube en plak de link in je inzending (deze optie zie je vanzelf als je de stappen onder ‘doe mee’ volgt). 
Nodig vervolgens je vrienden, familie, team of club uit om op jouw inzending te stemmen. Succes!

Antwoord: Uit alle inzendingen die gedaan zijn VOORDAT de stemrondes beginnen kiest de jury een wildcard winnaar die op basis van de motivatie achter de inzending direct doorgaat naar de halve finale. Ook aan het eind van de laatste stemronde voorronde deelt de jury onder uit ALLE inzendingen –ongeacht het aantal stemmen- nog 1 ‘wildcard’ uit aan een deelnemer waarvan de jury vindt dat deze een plek in de halve finale verdient. Op die manier maken ook deelnemers die geen groot netwerk hebben of niet zo handig zijn met hun eigen pr ook kans om door te dringen tot de finale. Overigens ontvang je ook tips en tricks van ons over hoe je jezelf / de sporter die je genomineerd hebt onder de aandacht kunt brengen en zo stemmen kunt werven.

Antwoord: Alle hulp is welkom, je kunt deze site via Facebook, Twitter, LinkedIn en e-mail delen, maar we hebben ook een promotiepakket voor o.a. clubs, verenigingen, sportbonden etc. Dit promotiepakket is terug te vinden op deze website onder promotiemateriaal. Wil je fysieke posters, flyers etc. bestellen? Dat kan! Het promotiepakket kun je aanvragen door een email te sturen naar sporttalent@unieksporten.nl.

Antwoord: als je een vraag hebt waarvan het antwoord hier niet bij staat, mail deze naar sporttalent@unieksporten.nl dan proberen we je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Een initiatief van:
Fonds Gehandicaptensport
ABN Amro
Nederlandse Loterij
Ziggo
Sublime
×