Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen het kloppend hart van het sportaanbod. Veel sportaanbieders vragen zich af hoe ze aan voldoende vrijwilligers kunnen komen, ook als het gaat om sport voor mensen met een handicap. Het inzetten van stagiaires vanuit het MBO of HBO is een mogelijkheid. Daarnaast zijn er lokale organisaties (vacaturebanken) die potentiële vrijwilligers en verenigingen met elkaar in contact brengen. Algemene informatie rondom vrijwilligers is te vinden op de Sport.nl. Heb je vragen over dit onderwerp of ondersteuning nodig, dan kun je altijd contact met jouw regio opnemen. 

Verklaring Omtrent Gedrag
Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo'n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij niet veroordeeld is voor ernstige delicten, zoals een zeden- of geweldsdelict. Met het aanvragen van VOG's maak je het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en geef je ook een signaal af dat veilig vrijwilligerswerk belangrijk vindt. Dit is een eerste stap richting een veilig klimaat binnen de organisatie. Werken jullie binnen de vereniging met jongeren en/of mensen met een verstandelijke handicap? Dan kunnen jullie vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Selecteer je gemeente
×