Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Voor sporters

Voor sporters

Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Er is sportaanbod voor mensen met een auditieve handicap (doof/slechthorend), Autisme Spectrum Stoornis, chronische aandoening (bijvoorbeeld reuma, COPD en hartaandoening), gedragsproblematiek (bijvoorbeeld ADHD en ODD), lichamelijke handicap (bijvoorbeeld amputatie, rolstoelgebruiker en spasme), meervoudige handicap, niet aangeboren hersenletsel, psychische handicap (bijvoorbeeld schizofrenie en angststoornis), verstandelijke handicap (bijvoorbeeld Syndroom van Down) of visuele handicap (blind/slechtziend). We helpen je graag bij het vinden van een geschikt aanbod of door middel van een persoonlijk sportadvies.

Misschien heb je vragen over financiën. Er zijn regelingen die mensen met een minimum inkomen ondersteunen om te gaan sporten of bewegen. Soms is een sportrolstoel of ander hulpmiddel nodig. Als je liever niet alleen wilt gaan, kan een maatje de oplossing zijn. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van vervoer. Wil jij medailles winnen en voor topsport gaan? Dan zijn er verschillende manieren om hierin een volgende stap te zetten. Voor vragen over al deze onderwerpen kun je natuurlijk terecht bij de contactpersoon in jouw regio. 

Selecteer je gemeente
×