Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Topsport

Topsport

De Paralympische Spelen kennen al een lange en mooie historie. Vanaf 1960 werden de Paralympische Spelen iedere vier jaar gehouden. De eerste Paralympische Winterspelen werden georganiseerd in 1976. De Paralympische Zomerspelen van Londen in 2012 en Rio de Janeiro in 2016 waren een groot succes voor Nederland. Tijdens de laatste Paralympische Winterspelen van Sochi in 2014 won snowboardster Bibian Mentel een unieke gouden medaille. 

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke- of visuele handicap? Ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die NOC*NSF zoekt! Als jij talent hebt, zijn er diverse sportbonden die programma's aanbieden die jou de gelegenheid geven je verder als sporter te ontwikkelen. Neem contact op met de juiste persoon die alles weet van jouw sport of stuur een e-mail naar NOC*NSF. Weet je niet precies welke sport bij jouw mogelijkheden past? Kijk dan eens in de Paralympische sportwijzer. Voor begeleiding kun je in veel gevallen ook contact opnemen met de lokale en provinciale topsportorganisaties.

Selecteer je gemeente
×