Direct door naar content
Download nu het gratis ebook: sporten met autisme afbeelding nieuwsbericht

Download nu het gratis ebook: sporten met autisme

28 juni 2024

Als je een vorm van autisme hebt dan kan sporten en bewegen een heerlijke uitlaatklep zijn. Dat is voor jou niet anders dan voor andere mensen. Toch kan het vinden van sportaanbod waar jij op je plek voelt een uitdaging zijn. Daar helpen we je graag bij met tips en adviezen. In het ebook ‘sporten met autisme’ hebben we alles op een rijtje gezet voor sporters, ouders en trainers.

Sporten met autisme is heel goed mogelijk en kan ook leuk en vooral ontspannend zijn. Het vinden van een geschikte sport is heel erg persoonlijk, want niemand met autisme is hetzelfde. Wat wél voor iedereen met autisme geldt is dat je vooral op zoek moet gaan naar een sport of beweegactiviteit waar je blij van wordt. In het ebook gaan we daar samen met jou naar op zoek.

Naar je eerste proefles

We kijken ook naar je persoonlijke eigenschappen en welke sporten daar goed bij passen. Daar geven we ook al inspiratie van zowel individuele als teamsporten bij. Als je dan iets gevonden hebt dan komt de volgende stap: contact leggen met een sportclub. Dat kan best spannend zijn, dus we geven ook tips zodat je goed voorbereid naar je eerste proefles kan gaan.

Tips voor ouders en coaches

In het ebook is ook een hoofdstuk opgenomen voor ouders met tips om je kind met autisme te stimuleren om te gaan sporten. We leggen daarbij uit hoe je talenten en kwetsbaarheiden herkent en waarom de klik met een coach of begeleider belangrijk is. Voor sporttrainers is een apart deel opgenomen, want een trainer-coach vervult een belangrijke functie in de sportervaring van iemand met autisme. We vertellen daarom ook waar coaches op moeten letten als ze sporters met autisme goed willen begeleiden.

Met dit ebook geven we sporters, ouders en coaches meer informatie en advies over het sporten met autisme. Want hoe meer iedereen weet, hoe groter de kans op succes!

Vraag het gratis ebook ‘Sporten met autisme’ nu direct aan.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten