Direct door naar content

Over ons

 

Uniek Sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. 

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden, ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Zo worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. De samenwerkingsverbanden ofwel sportloketten bestaan uit diverse partners en hebben een werkwijze die aansluit bij de regionale behoeften. Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersoon in jouw regio. Zo worden de lijntjes kort gehouden en is een antwoord nooit ver weg!

Fonds Gehandicaptensport werkt voor Uniek Sporten samen met de gemeenten in Nederland, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Nederlandse Loterij, RabobankNOC*NSF en De Onderwijsspecialisten. Middels Uniek Sporten zorgen Fonds Gehandicaptensport en haar partners ervoor dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen.

 Logo Fonds Gehandicaptensport


Hoofdsponsoren

Logo Ministerie van VWS

Logo Nederlandse Loterij

Logo Ministerie van Rabobank
 

 Logo NOC*NSF


Partners

Accessibility


Supporters

Logo Univé


Suppliers 

Logo Welzorg

Logo Sunrise Medical
 

Logo GX
 

Logo Techonomy
 

Logo I-Pulse

Programma van:

Partners: