Direct door naar content

Voor sportaanbieders in Rotterdam

Handige informatie voor jouw (toekomstige) sportaanbod voor mensen met een beperking

Sportaanbod aanmelden

Op deze website vind je een overzicht van het sportaanbod dat geschikt is voor mensen met een beperking. Wil je ook graag dat jouw sportaanbod makkelijker te vinden is voor de doelgroep? Meld jullie sportaanbod dan aan en creëer een eigen pagina die je zelf kunt beheren.

Sportaanbod aanmelden

Veelgestelde vragen

Misschien ben je als sportaanbieder al geholpen met het antwoord op één van de onderstaande vragen. Is dat niet het geval? Dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Op dit platform kun je als organisatie zonder winstoogmerk jouw eigen crowdfundingcampagne starten. Om geld op te halen om vrijwilligers te werven, een G-toernooi te organiseren of om sportrolstoelen aan te schaffen bijvoorbeeld. Ook is het voor sporters die een hulpmiddel via Uniek Sporten aanvragen mogelijk om hun eigen bijdrage middels crowdfunding op te halen.

Lees meer

Ja, dat kan. Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Lees meer

Als de persoon die je begeleidt een sporthulpmiddel nodig heeft om te sporten en bewegen, kan diegene bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag indienen voor de financiering. “Als we de aanvraag goedkeuren, kijken we samen of er vanuit de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV recht is op een vergoeding. Is dit er niet (volledig) dan financiert Uniek Sporten 85% van het bedrag dat dan nog nodig is. De eigen bijdrage van 15% met een maximum van 250 euro kan zelf betaald worden of opgehaald worden middels crowdfunden.”

Lees meer

Het begeleiden van mensen met een beperking tijdens het sporten vraagt vaak om extra expertise. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze kennis op te doen en het sportaanbod zo geschikt mogelijk te maken. Hieronder delen wij wat voorbeelden. Maar er zijn er meer en we denken graag met je mee wat passend is voor jouw vraag. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier, rotterdam@unieksporten.nl of door te bellen naar onze contactpersoon.

Gehandicaptensport Nederland

Gehandicaptensport Nederland (GSN) biedt verschillende opleidingen waaronder Sportleider 3 voor mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op deze website.

NOC*NSF

NOC*NSF biedt verschillende beperking-specifieke opleidingen voor trainers. Voorbeelden hiervan zijn trainingen voor het begeleiden mensen met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek of een visuele beperking, Bekijk alle trainingen via deze website.

Vervoer kan voor voor mensen met een beperking een grote drempel zijn voordat de stap tot sporten en bewegen kan worden genomen. Er zijn verschillende manieren waarop zij hierin kunnen worden ondersteund. Maar er zijn er meer en we denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier, rotterdam@unieksporten.nl of door te bellen naar onze contactpersoon.

Sporten met een beperking kan soms in de weg worden gestaan door financiële uitdagingen. Het leven buiten de sport om is vaak al duurder en hulpmiddelen om te gaan sporten kunnen ook prijzig zijn. Daarom zijn er verschillende manieren om hier ondersteuning bij te krijgen.

 

Rotterdampas

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas voor een klein bedrag of zelfs gratis krijgen. Met je Rotterdampas krijg je hoge kortingen op verschillende (sport)activiteiten in Rotterdam. Als je een laaginkomen hebt kun je ook Jeugdtegoed aanvragen voor op je Rotterdampas. Dit is een bedrag dat je kunt besteden bij geselecteerde winkels. Dit bedrag is onder andere te besteden aan sportspullen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen & jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging. Het fonds stelt ondersteuning ter beschikking voor zowel zwemlessen als de contributie bij een sportvereniging.

Foppe Fonds

Voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten kan er een aanvraag bij het Foppe Fonds ingediend worden.

Dirk Kuyt Foundation
De Dirk Kuyt Foundation helpt individuele sporters en teams om te starten met sporten of te blijven sporten. Lees meer via de website van de Dirk Kuyt Foundation.

Financiële hulp dankzij Uniek Sporten

Er zijn ook mogelijkheden vanuit Uniek Sporten. Zoals het opzetten van een crowdfundingactie, het gratis uitproberen van een sporthulpmiddel en de financiële bijdrage die gedaan kan worden bij de aanschaf van een sporthulpmiddel.

Verkennen andere mogelijkheden?

Er zijn nog meer mogelijkheden voor financiële ondersteuning om nog meer Rotterdammers te laten sporten en bewegen. We denken graag met je mee over jouw vraag. Neem voor meer informatie of vragen via het contactformulierrotterdam@unieksporten.nl of door te bellen naar onze contactpersoon.

Het is belangrijk om te kijken of er vraag is naar dit aanbod, wat er nodig is om het aanbod op te zetten en welke randvoorwaarden geoptimaliseerd moeten worden.

Vanuit de gemeente Rotterdam helpen we je graag verder met de stappen die goed zijn om te doorlopen. Dit doen we samen met onze samenwerkingspartners. Voor een sterk sportaanbod in Rotterdam. Neem voor meer informatie of vragen contact op via het contactformulier, rotterdam@unieksporten.nl of door te bellen naar onze contactpersoon.

Ideeën en signalen hierover horen we graag. Mocht er genoeg aanleiding blijken te zijn om nieuw sportaanbod te gaan creëren, dan gaan wij op zoek naar de mogelijkheden om dit gat op te vullen. Zodat iedere sporter, met of zonder beperking, een gepaste sport kan doen.

Mail ons met je vraag of idee naar: rotterdam@unieksporten.nl  

Hoe bereik ik de doelgroep die ik wil bereiken? Hoe zorg ik voor meer naamsbekendheid? Waar kan ik een activiteit promoten?

Op de website Uniek Sporten Rotterdam zijn er allerlei mogelijkheden om sportaanbod zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld door het aanbod te plaatsen in het overzicht van de Sportzoeker, door een nieuwsartikel in te sturen of door een activiteit te promoten in de Agenda. 

Er zijn meer mogelijkheden. Over jouw concrete vraag denken we vanuit de Gemeente Rotterdam graag mee. Zo kunnen we verbinden leggen via ons netwerk, bijvoorbeeld met scholen of samenwerkingspartners. Neem gerust contact met ons op via rotterdam@unieksporten.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van het laatste Rotterdamse Uniek Sporten nieuws.

Unieke Rotterdamse verhalen

"Intensief sporten helpt mensen met Parkinson heel erg"

Parkinson boksen in Rotterdam
Lees mijn verhaal

"Op het veld vallen al die beperkingen en al die kleurverschillen meteen weg"

Sporten is voor iedereen - voetballen met John
Lees mijn verhaal

‘Golf is mijn wekelijkse lichtpuntje’

SportMEE in actie met Saskia
Lees mijn verhaal

‘Zwemmen is superdupermegaleuk!’

SportMEE in actie met Xayhire en Sportcentrum West
Lees mijn verhaal

Scoren dankzij korte lijnen

SportMEE in actie met Deivy en Excelsior‘20
Lees mijn verhaal

"Ik wilde het huis uit en onder de mensen komen"

Sporten is voor iedereen - tafeltennis met Esther
Lees mijn verhaal

"Mijn ultieme doel is om goud te halen"

Angelica op weg naar de Special Olympics
Lees mijn verhaal

"Het is gewoon tof dat ik daarbij mag zijn"

Sporten is voor iedereen - waterpolo met Mathijs
Lees mijn verhaal

'Niet sporten is geen optie'

SportMEE in actie met Chiara
Lees mijn verhaal

"Je wordt gewoon in de maatschappij gezet en je bokst met normale mensen"

Sporten is voor iedereen - boksen met Michel
Lees mijn verhaal

'Voetbal is mijn uitlaatklep'

SportMEE in actie met Estelle en VV Smitshoek
Lees mijn verhaal

"Ik vind het altijd gezellig"

Sporten is voor iedereen - tennis met Sjaan
Lees mijn verhaal

"Heerlijk zeilen op de Kralingse Plas"

Zeil mee met Stichting Plons
Lees mijn verhaal

'Bewegen geeft mij een heerlijk gevoel'

SportMEE in actie met André
Lees mijn verhaal

Van thuiszitter naar trainer

SportMEE in actie met Sten en Unity'99
Lees mijn verhaal