Direct door naar content

Fonds Gehandicaptensport

 

Initiatiefnemer Uniek Sporten

 

Logo Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport heeft als doel dat sporten voor mensen met een handicap in 2030 de normaalste zaak van de wereld is. Daarom willen we de 1,7 miljoen Nederlanders met een motorische, sensorische of verstandelijke handicap van sporten kunnen laten genieten. Om dit te bereiken zullen meer dan een miljoen mensen met een handicap structureel moeten gaan sporten en nog eens 600.000 mensen die al sporten zullen behouden moeten worden. Zo bereiken we een gelijkwaardige sportparticipatie.

Om de sportparticipatie te verhogen verstrekken we subsidies, versterken we het sportaanbod bij verenigingen en stichtingen. We ondersteunen evenementen, bij voorkeur die waarin gehandicaptensport geïntegreerd is. We werken samen met partners en sportbonden aan sportprogramma’s zoals het G-voetbalplan. We ondersteunen specifieke topsporters en vanuit 1%FairShare® doen we dat met verschillende initiatieven op het gebied van gehandicaptensport. We werven geld, tijd en materieel, onder andere samen met de 1% FairShare® partners. We geven algemene voorlichting met eigen middelen, via ambassadeurs en programma’s als (S)Cool on Wheels. 

Sporten zorgt voor plezier en het maakt een mens fysiek en mentaal sterker en gelukkiger. Uniek Sporten sluit naadloos aan bij deze ambitie en daarom heeft Fonds Gehandicaptensport, Uniek Sporten omarmd.  

Programma van:

Partners: