Direct door naar content

Zeil mee met Stichting Plons

"Heerlijk zeilen op de Kralingse Plas"

Bij Stichting Plons kunnen mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele of andere beperking/ziekte in de leeftijd vanaf 5 jaar terecht om samen te zeilen. Ze kunnen ook in groepsverband inschrijven. Denk aan leerlingen uit het speciaal onderwijs of bewoners van bijzondere woonvormen. Plons is bestemd voor iedereen met een beperking die kennis wil maken met de watersport, of zijn/haar alreeds aanwezige zeilervaring wil uitbreiden. De instructeurs zijn volwassen vrijwilligers met ruime ervaring in de zeilsport.

Stichting Plons beschikt over een aantal stabiele zeilboten. Daarin kunnen behalve instructeurs vier tot vijf Plonzers meevaren. Een instructeur maakt tussen mei en september gemiddeld twee of drie keer een tocht met een groep. Stichting Plons vaart op de Kralingse Plas. 

Wil je meezeilen of ken je iemand voor wie zeilen met Plons bedoeld is? Kijk dan op https://www.plons.nl/doelgroep

Gratis beweegadvies

Benieuwd welke beweegactiviteit bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in beweging kunt blijven? Misschien weet je niet goed welke volgende stap je kunt zetten. De sportconsulenten uit het netwerk van de gemeente Rotterdam helpen jou hier graag bij verder.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag naar sport@meerotterdam.nl​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ of neem direct contact op met één van de onderstaande sportconsulenten.

Vind wie jou het beste kan helpen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Als eerste leuke activiteiten of mooie verhalen over sporten en bewegen met een beperking in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!