Direct door naar content

SportMEE in actie met Marlies

'Ik ben sterker dan mijn ziekte'

Marlies, een gepassioneerde politieagente, werd in maart 2020 geconfronteerd met een onverwachte diagnose: MS. Een klap die haar wereld op zijn kop zette. Maar in plaats van toe te geven aan de ziekte, heeft ze ervoor gekozen om door te gaan met een lach op haar gezicht.

Enthousiaste vrijwilliger
Ondanks de uitdagingen bleef Marlies werken als vrijwilliger bij de politie, tot het helaas niet langer meer mogelijk was voor haar lichaam. Ze is geen persoon die bij de pakken neer gaat zitten, dus ze vond al snel een nieuw doel. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een tuincentrum bij haar om de hoek, vond Marlies al snel haar enthousiasme en energie terug. Marlies: "Eens per week help ik achter de kassa in het tuincentrum en ben ik vrijwilliger achter de bar bij mijn tafeltennisvereniging. Uit beide activiteiten haal ik zoveel positieve energie, en het contact met mensen is iets wat ik erg fijn vind."

Altijd in beweging
Naast haar vrijwilligerswerk vindt Marlies het ook erg belangrijk om in beweging te blijven. Daarom is ze begin 2023 begonnen met het aanvragen van een loopfiets: de Alinker. Helaas kreeg ze van veel organisaties niet de juiste hulp bij haar aanvraag en kwam ze eind 2023 bij de website van Uniek Sporten terecht. Met de Alinker wil Marlies graag drie keer per week intensief bewegen om haar conditie te verbeteren. Helaas kreeg ze van veel organisaties niet de juiste hulp bij haar aanvraag en kwam ze eind 2023 via de website Uniek Sporten Rotterdam terecht bij het Servicepunt SportMEE.

Servicepunt SportMEE
Vanuit het Servicepunt SportMEE kwam ze in contact met Marjolijn, sportconsulent bij SportMEE. Marjolijn heeft haar verder geholpen met de aanvraag en heeft contact opgenomen met de juiste personen binnen de gemeente. Ze legde het verhaal van Marlies uit en gaf duidelijk advies. En met snel resultaat! De aanvraag is goedgekeurd. Sinds december maakt Marlies dan ook enthousiast gebruik van haar Alinker om samen met haar nicht en de honden actieve wandelingen te maken. Haar conditie is inmiddels verbeterd en ze heeft, via SportMEE ook de stap gezet naar een tafeltennisvereniging. Dit doet Marlies vaak één of twee keer per week.

Voor Marlies is dit een fijn hulpmiddel om in beweging te blijven. Want één ding is duidelijk, Marlies wil absoluut niet kwetsbaar gevonden worden. Ze wil gezien worden als een mens die in haar eigen kracht staat, want ze laat zich niet onderuit halen door haar ziekte.

Gratis beweegadvies

Benieuwd welke beweegactiviteit bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in beweging kunt blijven? Misschien weet je niet goed welke volgende stap je kunt zetten. De sportconsulenten uit het netwerk van de gemeente Rotterdam helpen jou hier graag bij verder.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag naar sport@meerotterdam.nl​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ of neem direct contact op met één van de onderstaande sportconsulenten.

Vind wie jou het beste kan helpen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Als eerste leuke activiteiten of mooie verhalen over sporten en bewegen met een beperking in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!