Direct door naar content

Gratis Boccia uitproberen tijdens speciale familiedag in Den Bosch

07 maart 2024

In Den Bosch wordt op zaterdag 25 mei een speciale Boccia Familiedag georganiseerd. Op die dag kunnen kinderen tussen de 6 en 14 jaar de sport gratis komen uitproberen, samen met hun ouders, broertjes en zusjes of andere familieleden. Kom jij ook een balletje werpen?

De Boccia Familedag wordt georganiseerd door Livit Ottobock Care, de Bocciaverenigig en Gehandicaptensport Nederland (GSN). “Boccia is een Paralympische sport voor mensen met een motorische beperking waarbij het doel is om jouw blauwe of rode ballen zo dicht mogelijk bij de witte bal te gooien”, aldus GSN.

De sport kan dankzij diverse hulpmiddelen ook worden gespeeld door boccia-spelers met onvoldoende gooikracht. “De sport is speciaal ontwikkeld voor mensen met Cerebrale Parese, maar wordt op internationaal niveau inmiddels ook gespeeld door mensen met bijvoorbeeld Spina Bifida, spierziekte, dwarslaesie of amputaties. Boccia wordt zowel individueel als in teamverband gespeeld.” 

Gratis uitproberen
Op 25 mei kan in Sporthal de Schutskamp in Den Bosch de sport gratis worden uitgeprobeerd. Tussen 9:30 en 12:30 uur opent de sporthal de deuren voor het evenement. Wie mee wil doen dient zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar kinderrevalidatie@livit.nl. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Ben je verhinderd op deze dag of is Den Bosch niet handig bereikbaar voor jou? Doe dan de Uniek Sporten Brabant Sportzoeker om te kijken waar in jouw regio Boccia wordt gespeeld. Of neem contact op met de beweegcoach bij jou uit de buurt voor gratis sportadvies en kom in beweging!

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente