Direct door naar content

Voordelen

Uniek Sporten Brabant

MEER BEWEGEN? ERVAAR DE VOORDELEN!

Meer bewegen? Goed plan! Ook voor jou! Op je eigen manier, passend bij jouw mogelijkheden. Wandelen, zwemmen, dansen, fietsen hond uitlaten, tuinieren… Op welke manier dan ook.

Regelmatig bewegen heeft veel voordelen. Je voelt je fitter, energieker, sterker, vrolijker, soepeler en gezonder. Hieronder de belangrijkste beweegredenen op een rijtje. Ga ook bewegen!  

Bewegen? Hier doe je het voor:

Je gezondheid & fitheid

Regelmatig bewegen bevordert je gezondheid. Houdt spieren en gewrichten soepel(er) en botten sterker. Het is goed voor je hart en vaten, stimuleert je bloedsomloop, je longen, je nieren.

Bewegen houdt ook je hersens fitter en gezonder. Uit onderzoek blijkt dat drie keer ‘sporten’ per week bijvoorbeeld het risico op dementie vermindert. Dus wat let je! Ontdek snel de vorm van bewegen die bij jou past en neem contact op met ‘Jouw beweegcoach’. 

je conditie, kracht & lenigheid

Wielrennen, voetballen, atletiek, schaatsen, zwemmen, wandelen…. Leuk om te kijken, nog veel leuker om zelf te doen. Welke activiteit dan ook: bewegen is goed. Door regelmatig te sporten krijg je een betere conditie, meer (spier)kracht en een sterker gestel.

Je hoeft echt niet meteen naar de Olympische Spelen. Bewegen kan op elk niveau. Er is zeker ook een sport die bij jou past. Afgestemd op jouw mogelijkheden. Gewoon doen, probeer het en ervaar de voordelen!

Je plezier & ontspanning

Bij het kiezen van een sport is het belangrijkste dat je het leuk vindt. Dan houd je het gemakkelijker vol. Er zijn ontzettend veel verschillende manieren van bewegen, dat er altijd wel iets is wat bij je past

Het klinkt misschien gek: sporten ontspant. Wie regelmatig beweegt, herkent het vast en zeker! Je voelt je na het ‘sporten’ vaak veel beter. Het is een voldaan gevoel, en terecht. Die plezierige ontspanning is je beloning na de sportieve inspanning!

De gezelligheid & contacten

Recreatief wandelen of fietsen, een teamsport of competitie spelen… Bewegen is vaak nog leuker als je het samen doet. Het werkt vaak motiverend en zorgt ervoor dat je minder snel afzegt.

Je krijgt eigenlijk twee voordelen voor de prijs van één. Naast het bewegen zelf, ervaar je ook de gezelligheid, het contact met andere mensen. Die sociale effecten van ‘beweging’ zijn ook goed voor je mentale fitheid.

Samen sporten is dus leuk, gezellig, motiveert en helpt om sporten langer vol te houden!

Je gewicht & lijn

Zweten in de sportschool? Knap, maar als het gaat om afvallen, kun je het ook anders aanpakken. Voor elke beweging gebruik je energie; regelmatig sporten is dus altijd goed voor je ‘lijn’, wat je ook doet. Een half uur wandelen en je verbruikt al ruim 120 calorieën.

Bewegen kan altijd en overal, ook in je dagelijkse bezigheden. Kwestie van keuzes maken. Neem vaker de trap. Loop naar de tv (i.p.v. de afstandsbediening te gebruiken). Doe de boodschappen met de fiets. Breng de kinderen lopend naar school. Alle beetjes helpen.

Je zelfvertrouwen

‘Kan ik toch niet? Durf ik toch niet? Is toch niets voor mij?’ Herkenbare, veelgehoorde, uitspraken. Vaak valt het achteraf heel erg mee. ‘Dat heb ik toch maar mooi gedaan.’  En de volgende keer gaat het zonder aarzeling.  

Dat is wat sporten  met je kan doen. Het stimuleert het vertrouwen in jezelf. Regelmatig bewegen geeft je meer zelfvertrouwen, dat blijkt uit tal van onderzoeken. En het geldt voor jong en oud, dus ook voor jou. Sporten is goed voor een positief zelfbeeld.

Je energie kwijtraken

We zitten tegenwoordig veel meer dan we lopen of bewegen. Toch hebben we een natuurlijke ‘beweegbehoefte’. Gelukkig biedt sport volop mogelijkheden om energie kwijt te raken. Ook voor jou!

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen lastiger hun energie kwijt. Voor deze doelgroep biedt bewegen dus echt uitkomst. En een rolstoel en sporten gaan heel goed samen. Wat dacht je van rolstoelhockey, wielrennen of aangepast zeilen.

Sporthulpmiddel nodig als een rolstoel of handbike? Lees snel meer over de service van Uniek Sporten Uitleen.

Unieke Brabantse verhalen

"Wat veel mensen niet weten, is dat gezond bewegen en een actieve levensstijl ook een positieve invloed hebben op je geest."

Jace van Hek, fysiotherapeut
Lees mijn verhaal
Maurilia en Maartje, dansen
Lees mijn verhaal
Kevin, rolstoelskaten
Lees mijn verhaal
Ria Damen-Broos, gymmer
Lees mijn verhaal
AV Spado Frame Running
Lees mijn verhaal
Thomashuis Nieuwkuijk, wandelen
Lees mijn verhaal
Muharrem Klinaku, boksen
Lees mijn verhaal
Leonie, aquajogger
Lees mijn verhaal

"Mijn vader heeft zijn zelfvertrouwen terug door het boksen."

Leon, boksinstructeur
Lees mijn verhaal
Klara, wandelaar en fietser
Lees mijn verhaal

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente