Direct door naar content

Sportkaart

Uniek Sporten Brabant

Probeer jouw nieuwe sport met de sportkaart!

Twijfel jij welke sport bij jou past? Of wil je ervaren wat sport voor jou kan betekenen? Maak gebruik van de sportkaart en vind dé sport voor jou! De mogelijkheden zijn onbeperkt. Op de sportkaart vul je met jouw sport- of beweegcoach in welke sporten jij wilt proberen. Heb je (nog) geen sport- of beweegcoach? Dan helpt de sportzoeker bij het vinden van het sportaanbod bij jou in de buurt!

Sporten en bewegen 
Dat sporten en bewegen gezond is heb je vast al wel eens gehoord, maar waarom is het eigenlijk belangrijk dat je beweegt? Kort samengevat; omdat het goed is voor jouw lichaam, jouw mentale gezondheid én je doet sociale contacten op.

Sporten is goed voor je fysieke gezondheid

Door genoeg in beweging te komen verklein je de kans op ziektes, zoals hart- en vaat ziekten en diabetes type 2. Daarnaast draagt het bij aan een verbetering van je algehele conditie, ontwikkel je sterke spieren en zorg je ervoor dat je gewrichten soepel blijven. 

Sporten is goed voor je psychische gezondheid.

Sporten draagt niet alleen bij aan een goede lichamelijke conditie, maar het zorgt er ook voor dat je je mentaal fitter voelt. 

Sporten is goed voor je sociale contacten

Sporten en bewegen zorgt ervoor dat je in contact komt met andere mensen, waardoor jouw netwerk wordt vergroot. 

Hoe werkt het?

Download Sportkaart

De sportkaart is gemaakt om jou houvast te bieden tijdens jouw zoektocht naar een sport die bij je past. Met alle informatie en keuzes kan het overweldigend zijn om een sport te vinden die geschikt is voor jou, en welke je écht leuk vindt om te doen. Want sporten moet natuurlijk vooral leuk zijn!  

  • Klik op de knop hierboven om de sportkaart te downloaden. Vul op de achterkant van de sportkaart in welke sporten je graag wilt proberen en bij welke vereniging.  

  • Hoe je dat doet: maak een afspraak met een beweegcoach bij jou in de buurt (via de knop onderaan de pagina). De beweegcoach weet precies wat voor sportaanbieders er in jouw buurt zijn.

  • Liever zelf op onderzoek uit? Ga naar de sportzoeker!  

Probeer ten minste één van de sporten op je lijstje uit. Je kunt altijd (bijna) gratis een proefles doen. Hoe meer je er probeert, hoe groter de kans is dat je een sport vindt die echt bij je past.

Zo doe je mee aan de winactie 
Iedereen die een sport heeft geprobeerd maakt kans op Uniek Sporten Brabant prijzen. Laat ons weten welke sport jij hebt geprobeerd door een foto te plaatsen op Instagram (tag @unieksportenbrabant) en win een Uniek Sporten Brabant pakket! Je kunt je foto ook insturen via info@unieksportenbrabant.nl.  

Bekijk het sportaanbod bij jou in de buurt met de sportzoeker 
Zie je door de bomen het bos niet meer of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen in je zoektocht naar een sport die bij je past? De sportzoeker kan je helpen bij het vinden van een sport en sportaanbieder die past bij jouw wensen. Je kunt je woonplaats, soort sport, leeftijdsgroep en type beperking invullen om het zoeken makkelijker te maken. Bij elke sport wordt vermeld met welke beperkingen je bij de sportclub terecht kunt en je vindt direct een contactpersoon. 

Unieke Brabantse verhalen

Rood-Wit Specials, voetbal
Lees mijn verhaal

‘Bewegen is het plezier in mijn leven. Ik ben happy, met de dingen die ik nog kan doen'

Joost van Brunschot, wandelaar
Lees mijn verhaal
Luka, rolstoelhockeyer
Lees mijn verhaal
Erik van der Jagt, handbiker
Lees mijn verhaal
Luna Verhappen - Bootcamp
Lees mijn verhaal

'Professionele begeleiding geeft een duwtje in de rug'

Hester Bongenaar, gespecialiseerd verpleegkundige chronische ziekten
Lees mijn verhaal

'Stil zitten zet je achteruit. Nu loop ik weer 25 km! Dankzij professionele ondersteuning'

Mayke Muller, ex-tophockeyster
Lees mijn verhaal

"Ik vind het zo leuk, sport!"

Alex, korfballer, voetballer en judoka
Lees mijn verhaal
Thomashuis Nieuwkuijk, wandelen
Lees mijn verhaal
Cathry Strijbosch, rolstoelhockeyer
Lees mijn verhaal

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente