Direct door naar content

Professionals

50.000

brabanders

Sporten met een ‘beperking’ staat op veel agenda’s. Daardoor is vaak voor de doelgroep zelf onduidelijk wat de mogelijkheden zijn en bij wie ze terecht kunnen. Uniek Sporten Brabant, een initiatief van provincie Noord-Brabant, uitgevoerd door BrabantSport, wil iedereen die niet mee kan komen in het reguliere sportaanbod bewegen naar een passende sportfaciliteit.

Hoe? Door bekendheid te geven aan uniek sport- en beweegaanbod en de ondersteuningsmogelijkheden in Brabant. Daarvoor werken we graag met u samen. Laten we elkaar aanvullen en versterken en Uniek Sporten flink op de kaart zetten in Brabant! Op naar de 50.000…

Hoe werkt het?

Beweegcoaches in de buurt!

Onze beweegcoaches werken graag met u samen. Misschien bent u al door ze benaderd. Neem ook gerust contact met hen op. Een keer kennismaken, telefonisch of persoonlijk, het kan allemaal! Ze vertellen u graag meer over het sportloket, de werkwijze, enzovoorts. Selecteer uw gemeente/regio bovenaan deze website en ontdek met wie u contact kunt opnemen.

Onze beweegcoaches De werkwijze

Onze sportloketten

Brabant is opgedeeld in zes regio’s met elk een eigen sportloket. Een Uniek Sporten Brabant-loket is een samenwerking van verschillende gemeenten. Neem bijvoorbeeld Zuid-Brabant dat actief is in Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven. Zij werken samen aan hetzelfde doel: zoveel mogelijk Brabanders met een beperking bewegen naar geschikt- en passend sportaanbod.

Per sportloket zijn verschillende beweegcoaches actief. Zij maken graag kennis met u om te kijken op weke manier samengewerkt kan worden. Maak samen het verschil voor iemand. Want voor iedereen is er passend sport- en beweegaanbod. Sommigen hebben alleen net wat meer begeleiding, inspiratie en stimulatie nodig! Want sporten is belangrijk: voor jou, voor mij, voor iedereen!

Onze beweegcoaches

  • Bewegen Brabanders naar geschikt en passend beweegaanbod
  • Ondersteunen waar nodig (regelen van vervoer, sporthulpmiddelen, etc.)
  • Zijn deskundig, goed opgeleid en weten de weg in de ‘sportwereld’
  • Werken graag nauw met u samen!
  • Zijn ervan overtuigd dat iedereen kan sporten!

7 Brabantse sportloketten

UNIEK SPORTEN VOOR IEDEREEN IN BRABANT!

Regelmatig bewegen is belangrijk! Je wordt er gezonder en fitter van. Je voelt je vaak een stuk vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Win-win-win dus. Uniek Sporten Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders die niet mee kunnen komen in het reguliere sportaanbod bewegen naar een passende sportfaciliteit. Want iedereen kan bewegen en jij dus ook!

Sportzoeker

Kent u de sportzoeker al? Een handige online tool van Uniek Sporten. Na het invullen van een paar gegevens, ziet u een overzicht van unieke sportmogelijkheden er in de buurt. Handig om samen met cliënten in te vullen!

Naar de sportzoeker

Meer informatie?

Huisartsen, fysiotherapeuten, WMO-consulenten, … we werken graag met jullie samen. Kom alles te weten over onze sportloketten, werkwijze en meer.
 

Download de folder

“Doordat ik veel train en sport kan ik het kleine stukje naar de supermarkt zelf lopen.”

Pim BrouwersObstacle Runner

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws


Kies hieronder de regio(s) waar je specifieke nieuwsbrieven voor wilt ontvangen.

Contact

Heb je vragen, wil je advies of heb je
meer informatie nodig?

Wheels2Sport

Sporthulpmiddelen lenen? Regel het eenvoudig via Wheels2Sport!

Naar Wheels2Sport
×