Direct door naar content

Professionals

Uniek Sporten

voor iedereen in Brabant

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen! Een beperking mag daarbij geen belemmering zijn. Daarom biedt Uniek Sporten Brabant gratis ondersteuning aan mensen met een beperking  of chronische ziekte bij het vinden van een passende sport. Heeft u patiënten of cliënten die (meer) willen bewegen? Ontdek hoe u ze makkelijk kan doorsturen naar onze beweegcoaches. Neem vrijblijvend contact op met een beweegcoach bij u in de buurt. Uw cliënt kan ook zelf contact opnemen met een beweegcoach. Selecteer uw gemeente/regio hieronder en ontdek met wie u contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente

Hoe werkt het?

Beweegcoaches in de buurt!

Onze beweegcoaches werken graag met u samen. Misschien bent u al door ze benaderd. Neem ook gerust contact met hen op. Een keer kennismaken, telefonisch of persoonlijk, het kan allemaal! Ze vertellen u graag meer over het sportloket, de werkwijze, enzovoorts. Selecteer uw gemeente/regio bovenaan deze website en ontdek met wie u contact kunt opnemen.

Onze beweegcoaches De werkwijze

Onze sportloketten

Brabant is opgedeeld in zes regio’s met elk een eigen sportloket. Een Uniek Sporten Brabant-loket is een samenwerking van verschillende gemeenten. Neem bijvoorbeeld Zuid-Brabant dat actief is in Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven. Zij werken samen aan hetzelfde doel: zoveel mogelijk Brabanders met een beperking bewegen naar geschikt- en passend sportaanbod.

Per sportloket zijn verschillende beweegcoaches actief. Zij maken graag kennis met u om te kijken op weke manier samengewerkt kan worden. Maak samen het verschil voor iemand. Want voor iedereen is er passend sport- en beweegaanbod. Sommigen hebben alleen net wat meer begeleiding, inspiratie en stimulatie nodig! Want sporten is belangrijk: voor jou, voor mij, voor iedereen!

Onze beweegcoaches

  • Bewegen Brabanders naar geschikt en passend beweegaanbod
  • Ondersteunen waar nodig (regelen van vervoer, sporthulpmiddelen, etc.)
  • Zijn deskundig, goed opgeleid en weten de weg in de ‘sportwereld’
  • Werken graag nauw met u samen!
  • Zijn ervan overtuigd dat iedereen kan sporten!

7 Brabantse sportloketten

UNIEK SPORTEN VOOR IEDEREEN IN BRABANT!

Regelmatig bewegen is belangrijk! Je wordt er gezonder en fitter van. Je voelt je vaak een stuk vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Win-win-win dus. Uniek Sporten Brabant biedt gratis ondersteuning aan Brabanders met een beperking of chronisch ziekte bij het vinden van een passende sport. Want iedereen kan bewegen en jij dus ook! Ben jij of ken jij iemand met een beperking of chronische ziekte? We helpen graag!

Sportzoeker

Kent u de sportzoeker al? Een handige online tool van Uniek Sporten. Na het invullen van een paar gegevens, ziet u een overzicht van unieke sportmogelijkheden er in de buurt. Handig om samen met cliënten in te vullen!

Naar de sportzoeker

Meer informatie?

Huisartsen, fysiotherapeuten, WMO-consulenten, … we werken graag met jullie samen. Kom alles te weten over onze sportloketten, werkwijze en meer.
 

Vraag informatieboekje aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws


Kies hieronder de regio(s) waar je specifieke nieuwsbrieven voor wilt ontvangen.

Contact

Heb je vragen, wil je advies of heb je
meer informatie nodig?

Uniek Sporten Uitleen

Sporthulpmiddelen lenen? Regel het eenvoudig via Uniek Sporten Uitleen!

Naar Uniek Sporten Uitleen

Initiatief van

Logo Brabant Sport Logo provincie Noord-Brabant

Contactgegevens