Direct door naar content

Kom in actie als vrijwilliger tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg

14 maart 2024

Deze zomer komen de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) naar Breda en Tilburg. Op 14, 15 en 16 juni komen er bijna 3000 sporters met een (licht) verstandelijke beperking naar Brabant om samen te sporten. En om dat allemaal mogelijk te maken, kan de organisatie de hulp van vrijwilligers goed gebruiken!

Naast de duizenden sporters komen er ook honderden begeleiders naar de SONS en verwacht de organisatie in het weekend meer dan 10.000 bezoekers in de Brabantse steden. Het belooft dus een groot sportfeest te worden waarbij sporters in twintig disciplines met elkaar in actie komen op verschillende locaties.

Zet je in tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 
Om alles in goede banen te leiden zijn alleen in het weekend van de SONS ruim 1.500 vrijwilligers actief. Lijkt het jou tof om één van hen te zijn en een steentje bij te dragen aan dit mooie evenement? De organisatie is op zoek naar helpende handen zowel in aanloop naar het evenement als tijdens het evenement op 14, 15 en 16 juni.

In de voorbereiding kun je denken aan taken rondom onder andere transport, communicatie en feestelijke momenten. In het toernooiweekend zoeken we vrijwilligers die kunnen opbouwen, helpen met de catering of sportevenementen.

Als groep of individu inschrijven 
Inschrijven kan als individu, maar je kan je ook als groep aanmelden. Want hoe gaaf is het om met je vrienden, collega’s of met een heel bedrijf dit evenement te ondersteunen en sporten voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking toegankelijker te maken?

Ben jij enthousiast geworden en wil je je aanmelden als vrijwilliger? Ga dan naar https://www.specialolympics2024.nl/vrijwilligers voor het aanmeldformulier. Daar vind je ook nog meer informatie over het zijn van vrijwilliger tijdens de SONS en kan je in contact komen met de organisatie. Zien wij jou in Breda en 

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente