Direct door naar content
Willem Hooft wil anderen leren zitkitesurfen! afbeelding nieuwsbericht

Willem Hooft wil anderen leren zitkitesurfen!

17 mei 2024

Willem Hooft liep zeven jaar geleden door een motorongeluk een dwarslaesie op. Zijn grote passie surfen kon hij toen niet meer uitoefenen, maar hij vond in kitesurfen toch een manier om dezelfde kick te krijgen. Hij doet dat namelijk zittend, vergelijkbaar met zitskiën. De vrijheid die hem dat gaf, gunt hij anderen met een beperking ook. Daarom wil hij meer mensen met een beperking de mogelijkheid geven om te leren kitesurfen.

Het indrukwekkende verhaal van Willem is al bij velen bekend. In zijn boek ‘Geen golf te hoog’ beschrijft hij zijn weg van een dwarslaesie tot professioneel kitesurfer. Daar vertelde hij vorig jaar ook uitgebreid over in onze ONBEPERKT-podcast. Zijn bekendheid wil hij nu ook gebruiken om anderen met een beperking te leren kitesurfen.

Gevoel van vrijheid

Willem wil zo dat unieke gevoel wat de golven hem geven delen. “Dat gevoel van over het water vliegen, dat is een gevoel van vrijheid. Daar gaat voor mij niks boven. Juist omdat ik hele dagen in een rolstoel zit is dat voor mij onbetaalbaar”, zegt hij tegen NH Nieuws.

In dit eerdere interview vertelde Willem al over zijn zoektocht naar het juiste materiaal. Hij heeft dat destijds helemaal zelf uit moeten vinden. Staand en zittend surfen is toch heel wat anders, legt hij uit. “Het verschil is dat je bij zittend helemaal vastgesnoerd zit aan het bord. En mensen die staand kitesurfen kunnen het bord gewoon uitschoppen.”

Springen op hoge golven

Angst heeft Willem niet op de hoge golven. Als hij eenmaal op het water is dan is hij daar niet meer vanaf te krijgen. “Dit is echt goud”, zegt hij enthousiast na een paar hoge sprongen. “Hier doen we het voor en dit is precies de reden dat we dit voor anderen mogelijk willen maken.”

Kitesurftocht

Willem wil dolgraag kitesurflessen, surfkampen en sportdagen gaan organiseren voor sporters met een beperking. Om daar geld voor in te zamelen, organiseert hij tussen 22 mei en 26 juni een tocht tussen Noordwijk en IJmuiden waar 100 surfers aan mee kunnen doen. Lees daar hier meer over. 

Bron: NH Nieuws

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten