Direct door naar content

Gulenay sport graag voor de gezelligheid

'Eigenlijk vind ik sport niet zo leuk, maar als het voor de gezelligheid is dan doe ik het wel.'

“Eigenlijk vind ik sport niet zo leuk, maar als het voor de gezelligheid is dan doe ik het wel”, geeft Gulenay (17) eerlijk toe.  Door corona is zij meer gaan wandelen in de stad: van school naar huis of gewoon een rondje in de buurt. Het liefst doet ze dat met vriendinnen of een nichtje, want dan kunnen ze gelijk bijkletsen. 

Gulenay doet ook vaak mee aan allerlei naschoolse activiteiten. Zo deed ze laatst samen met haar nichtje en een vriendin mee aan de Sport en Fun Toer. Daar probeerde ze kickboksen en dansen uit. “Ik vond het leuk om te kickboksen. Dat ik op die bokszak kon stoten was leuk om te doen.” Dansen vond ze bij die middag ook tof om te doen, maar eigenlijk gaat ze het liefste gewoon wandelen. Dat is ook net zo gemakkelijk, want daar hoeft ze alleen de deur voor uit te stappen. 

Samen lopen

“Ik ben altijd aan het lopen”, zegt Gulenay. “Ik loop vaak van school naar huis, maar ook als wij vrij zijn loop ik gewoon. Ik vind het leuk om door de stad te lopen.” Als het even kan gaat ze met een vriendin of een nichtje een stukje lopen. “Dan lopen we gewoon, praten we en doen we leuke dingen samen. Dat kun je dan mooi tegelijk doen. Mijn vriendin woont vlakbij dus we gaan wel vaker samen even een rondje door de buurt maken.” 

Met gezellige mensen

Ze heeft net twee weken vakantie gehad en daardoor had ze ook alle tijd om naar buiten te gaan. “Soms blijf ik thuis. Ik let wel goed op mijn eigen gewicht. Natuurlijk is dat een reden voor mij om te blijven bewegen!” Haar moeder kan dat aanvullen: “Ze moet wel bewegen want dat is belangrijk. Bij dansen krijgt ze ook veel beweging.” Gulenay heeft al een paar keer een proefles dansen gedaan en dat vond ze ook leuk, zag haar moeder. Dat kwam ook doordat ze het met vriendinnen kon doen. “Ze vindt het leuk met gezellige mensen, dan wil ze wel meedoen.” 

Fotocredits: Gemeente Amsterdam | Mathilde Dusol

Gratis beweegadvies

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in beweging kunt blijven? Misschien weet je niet goed welke volgende stap je kunt zetten. De sportadviseurs uit het netwerk van de gemeente Amsterdam helpen jou hier graag bij verder.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag naar amsterdam@unieksporten.nl of neem direct contact op met één van de onderstaande sportadviseurs.

Vind wie jou het beste kan helpen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van het laatste Amsterdamse Uniek Sporten nieuws.