Direct door naar content

Counter Strike Global Offensive

Al jaren een van de meest gespeelde FPS games en dé populairste Esport FPS, Counter-Strike: Global Offensive (of CS:GO) stamt alweer uit 2012 maar door regelmatige updates, een goed uitgewerkt ranking systeem, gratis speelbaar en met name een verslavende gameplay is de game anno nu populairder dan ooit.

Platform

PC

18+
Gratis
Online / Offline
1
2-10
FPS

Videos

Meer op youtube

Wat is mogelijk met jouw beperking?

Maak een keuze

Slechthorend / doof

Audio speelt een grote rol in de game om schoten of voetstappen te horen. Een vibrerende headset kan hierbij helpen en speel vooral met vrienden die van je beperking weten, de community in CS:GO is niet altijd de meest begripvolle. Je kunt bijvoorbeeld ook <deaf> in je clan tag zetten zodat je medespelers hier van weten en er rekening mee kunnen houden.

Lichamelijk

Het gemis van een toetsenbord is redelijk goed op te vangen door gebruik te maken van een MMO muis zoals de Razer Naga. Je reactiesnelheid gaat wel iets omlaag, doordat je alle toetsen enkel met je duim kunt gebruiken waar je tegenstanders bijvoorbeeld met 2 vingers op de A en de D toets kunnen strafen. Goede training in de game en de maps leren kennen is daarom een must.

Afasie vormt geen probleem. Lees buiten een potje om de kracht van elk wapen. Leer de posities in de shop. Dan is de game heel goed te spelen.

Visueel

Zicht is zeer belangrijk in CS:GO om tegenstanders op tijd te vinden. Met audio kun je echter al veel compenseren om zo te weten waar je tegenstanders zijn. Twee belangrijke tips: speel met vrienden en leer de maps kennen offline zodat je de belangrijkste knelpunten kent. Met hen kun je de afspraak maken welke kant jij op loopt en zo je sterkte gebruiken om het team te helpen.

Kleurenblind: CS:GO heeft helaas geen mode voor kleurenblindheid, wat het detecteren van tegenstanders lastig maakt. Een optie die je wel hebt, is de kleurenblind modes van Windows zelf gebruiken, welke goed werkt om de game speelbaar te maken.

Laatste nieuws, tips & tricks

Nieuwe technologie: een handsfree gamemuis en een stapelbare controller
Deze gamer speelt met zijn rechtervoet en ogen
Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community

Hardware

Programma van:

Partners: