Direct door naar content

Over Uniek Esports

Uniek Esports

Dat gamen de entertainmentindustrie heeft veroverd is wel duidelijk: gamen is groter dan de film- en muziekindustrie samen. Gamen zorgt voor vermaak, laat je oefenen met mentale en fysieke skills, brengt vrienden en laat je emoties uiten. Bovenal is gamen een manier om online met elkaar te verbinden.

Net als bij sporten bestaat ook in het gamen een competitieve wedstrijdvorm: esports. Games waarbij de spelers online tegen elkaar kunnen strijden, kunnen een esport worden. Deze esports worden online jaarlijks wereldwijd door bijna een half miljard mensen bekeken.

Vanwege alle positieve effecten van gaming en esports en de grote interesse voor deze industrie, zou dit voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Een beperking mag daarbij geen belemmering zijn. Daarom is er nu het platform Uniek Esports. Hier kun je je verdiepen in de wereld van esports en gaming in combinatie met jouw beperking.

Zo kun je uitvinden welke esports en games er zijn, hoe je ze speelt, en welke toepassingen er zijn om ondanks een beperking te kunnen gamen. Het platform houdt je ook op de hoogte van het laatste nieuws en toffe evenementen. Daarnaast is het platform een verlengstuk naar een community voor gamers met een beperking. In ons Discord-kanaal vind je gelijkgestemden met wie je samen kunt gamen en waar je tips en tricks van kunt krijgen.

Uniek Esports is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ESL Benelux, Techonomy en HiPerks. Uniek Esports wordt ondersteund door Sportinnovator, het programma voor innovatie en onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Middels Uniek Esports wordt gamen en esports beoefenen toegankelijker voor mensen met een beperking.

Vragen? Neem contact met ons op

Laatste nieuws, tips & tricks

Nieuwe technologie: een handsfree gamemuis en een stapelbare controller
Deze gamer speelt met zijn rechtervoet en ogen
Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community

Programma van:

Partners: