Direct door naar content

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Aanschaf of uitleen van sporthulpmiddelen

Hoe werkt het?

Hulpmiddel passen en offerte maken

Financiering aanvragen bij de WMO, Zvw, Wlz of UWV

Eigen bijdrage of crowdfunden

Je kunt gaan
sporten of bewegen

Lees meer over hoe het werkt

Aanschaf

85% van het bedrag via ons
15% eigen bijdrage met een maximum van 250 euro

Hulpmiddelen aanschaffen

Uitleen

Advies over gebruik en 4 maanden gratis te proberen
 

Hulpmiddelen lenen

"Doordat ik nu een eigen basketbalrolstoel heb, kan ik sporten wanneer ik dat wil"

Waarom Uniek Sporten Hulpmiddelen?

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Onacceptabel vinden we dat. Daarom hebben we met steun van het ministerie van VWS Uniek Sporten Hulpmiddelen opgezet. Dat biedt ons de mogelijkheid om jou te steunen.VRAAG FINANCIERING AAN

Kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is je aanvraag afgewezen, dan dien je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag in voor de financiering ervan. In de regel is het zo dat als we een aanvraag goedkeuren, we 85% van het benodigde bedrag toekennen. De overige 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Dit bedrag kun je zelf betalen of ophalen met crowdfunden. Crowdfunden kan op ons eigen platform. Bekijk hier de veelgestelde vragen voor meer informatie.

VIA UITLEEN EERST UITPROBEREN

Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat je wilt en eerst een sport wil uitproberen. Dat kan natuurlijk ook. Maak dan gebruik van Uniek Sporten Uitleen. Je krijgt 4 maanden de tijd om een sporthulpmiddel (gratis) uit te proberen. Het sporthulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen, en je krijgt advies over het gebruik ervan. Kijk op Uniek Sporten Uitleen. Onze uitleen service is helaas nog niet in iedere gemeente actief. Selecteer jouw gemeente om te kijken of Uniek Sporten Uitleen beschikbaar is in jouw gemeente. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met de sportconsulent uit jouw regio.

Programma van:
Partners: