Direct door naar content

Valorant

Valorant is een shooter van de makers van League of Legends (Riot Games). Het spel combineert de basis van andere shooters zoals Counter-Strike met elementen van League of Legends. Zo speelt iedereen als een uniek karakter, genaamd agent. Deze agents hebben elk hun eigen vaardigheden die een andere andere stijl van spelen vragen.

Platform

PC

16+
Gratis
Online
1
2-10
FPS

Wat is mogelijk met jouw beperking?

Maak een keuze

Slechthorend / doof

Binnen Valorant is het anticiperen op het geluid van de tegenstander een groot onderdeel. De beste tip hiervoor is om met mensen te spelen die je kent en die op de hoogte zijn van jouw beperking.

Mocht je toch met anderen spelen, dan is het een optie om ‘deaf’ in je naam te zetten. Toch is het belangrijk om rekening te houden met onvriendelijkheid, aangezien de community niet heel begripvol is.

Lichamelijk

Valorant staat het toe om alle controls aan te passen in het spel. Dit maakt het mogelijk om jouw eigen game setup goed aan te laten sluiten op de acties die nodig zijn in Valorant.

Voor Valorant zijn in vergelijking met een shooter zoals CS:GO wel meer knoppen nodig. Dit komt door de vier ‘abilities’ die elk karakter in Valorant heeft.

Visueel

Zicht is een groot onderdeel van Valorant. Het net iets eerder zien van je tegenstander maakt al een groot verschil.

Met goed gehoor kan hier een groot deel mee opgelost worden. Daarnaast kan het slim zijn om de maps goed te leren kennen zodat jij voor jezelf weet waar jij het mist last heb van jouw beperking.

Valorant biedt in de instellingen kleurenblindmodus aan.

Laatste nieuws, tips & tricks

Nieuwe technologie: een handsfree gamemuis en een stapelbare controller
Deze gamer speelt met zijn rechtervoet en ogen
Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community

Hardware

Programma van:

Partners: