Direct door naar content

Mei instuifmaand Uniek Zwemmen voor mensen met een beperking

Mei instuifmaand Uniek Zwemmen voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht
Van: 01 mei 2019 Tot: 31 mei 2019

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aqua joggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier hopen ze mensen te bewegen om zwemmen een keer te proberen. De instuifmaand is een initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport. 

Zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water. 

Wedstrijdzwemmen dé ideale sport voor Isa
De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft een botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: “In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb.” 

100 gratis proeflessen
Tijdens de instuifmaand is er volop keuze. Er worden meer dan 100 gratis proeflessen aangeboden. Aqua gymmen, aqua joggen, onderwaterhockey, waterbasketbal, wedstrijdzwemmen, vrij zwemmen, banen zwemmen, … het kan allemaal! Inschrijven hiervoor is verplicht. Meld je aan via www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant of telefonisch via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel).

Vrijwilligers
Zwemverenigingen en -clubs zijn hard op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de instuifmaand is er daarom ook volop gelegenheid voor mensen om eens te ervaren wat vrijwilligerswerk bij een zwembad precies inhoudt. Aanmelden hiervoor kan via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel) of aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com

VIND EEN BEWEEGCOACH BIJ JOU IN DE BUURT

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Selecteer hieronder je gemeente/regio en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Contact met een beweegcoach Vind een sport in de buurt
×