Direct door naar content

Gratis golfclinic tijdens Brabants Disabled Open: schrijf je in en kom 1 september golfen

24 augustus 2023

Op vrijdag 1 september vindt in Bakel het Brabants Kampioenschap golf voor mensen met een beperking plaats. Op Golfbaan Stippelberg wordt die dag vanaf 10:00 uur voor de zestiende keer gestreden om de titel. Aan het toernooi doen ieder jaar tientallen golfers met een beperking mee.

Naast het wedstrijdprogramma wordt er ook ieder jaar een clinic georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met de sport. “Het is voor ons niet noodzakelijk dat mensen gelijk blijven golfen, maar wel dat ze ontdekken wat ze kunnen met hun lichaam”, zei Cees van Dijk, vrijwilliger van het golfevenement, daar eerder over. “Probeer gewoon eens wat je allemaal nog kan.”

Hoewel de clinic, die tussen 12:00 en 14:00 uur plaatsvindt, zich in eerste instantie richt op mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), daagt de organisatie ook andere mensen uit om kennis te komen maken met de sport. Tijdens de clinic worden deelnemers wegwijs gemaakt in de beginselen van de sport zoals het afslaan en putten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en zie je het zitten om lekker te komen golfen? Geef je dan op bij Cees van Dijk door een mail te sturen naar ceesvandijkhelmond@gmail.com. Ook voor vragen kun je terecht bij Cees.

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente