Direct door naar content

Kijktip: documentaire over dromen die uitkomen tijdens Special Olympics in Berlijn

31 augustus 2023

Afgelopen zomer vonden in Berlijn de Special Olympics World Games plaats. Het Nederlandse team presteerde fantastisch en nam uiteindelijk 59 medailles mee naar huis. De NTR volgde een aantal van deze sporters in de voorbereiding op het evenement en tijdens hun sportprestaties in Duitsland voor de documentaire ‘De weg naar de Special Olympics’.

De Special Olympics World Games zijn hét wereldwijde sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. 7.000 atleten uit 190 landen namen tijdens de afgelopen editie in Berlijn deel aan het evenement. De sporters werden daarbij ondersteund door 3.000 coaches en 20.000 vrijwilligers. Het decor van de Special Olympics is een plek waar mensen met en zonder handicap van over heel de wereld elkaar ontmoeten en vooroordelen overwinnen door middel van de kracht van sport.

In de documentaire worden judoka Joarmin, wielrenster Jolein, ruiter Nick en het Nederlandse hockeyteam gevolgd. Sporten op het grootste inclusie-evenement ter wereld is een ervaring die hun leven voor altijd zal veranderen. Hoe bereiden ze zich daarop voor? En lukt het ze de felbegeerde gouden medailles binnen te slepen? De documentaire geeft een mooi beeld van de uitdagingen die deze sporters tegenkomen, terwijl ze hun droom proberen te verwezenlijken.

De documentaire ‘De weg naar de Special Olympics’ werd afgelopen weekend uitgezonden op NPO 1. Wie de uitzending heeft gemist kan de documentaire terugkijken op NPO Start. Een echte aanrader voor de sportliefhebber!  

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente