Direct door naar content

Groot toernooi voor rolstoeldansers in Den Bosch op Hemelvaartsdag: “Laten zien wat mogelijk is!”

07 mei 2024

Wie aanstaande donderdag 9 mei kennis wil maken met rolstoeldansen doet er goed aan om een kijkje te gaan nemen bij de danswedstrijd die wordt gehouden in Den Bosch. In het Sportiom zijn er van 10:00 tot 16:00 uur bijna 100 deelnemers die hun kunsten op de vloer laten zien. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf het rolstoeldansen ervaren. “Ik wil de bezoekers laten zien wat er allemaal mogelijk is, ook al zit je in een rolstoel”, aldus Rosanna Schellekes uit Den Bosch, die met haar partner Kimberly van der Broek meedoet aan de wedstrijd.

Rosanna zit zelf in een rolstoel en danst al jarenlang met haar danspartner Kimberly de sterren van de hemel. Het duo werd in het verleden onder meer wereldkampioen bij de amateurs en meermaals Nederlands kampioen. Rosanna: “ik vind het supertof dat er nu een wedstrijd wordt gehouden in Den Bosch, mijn eigen woonplaats. Regelmatig moeten we ver reizen voor wedstrijden, ook internationaal.” Ook Kimberly is blij met het evenement in Brabant. “Hopelijk kunnen we ook hier mensen inspireren met dansen en ze kennis laten maken met de sport.”

Volgens het danspaar is de danssport een heel inclusieve sport. “Validen en minder validen. Het zit in onze community allemaal door elkaar heen”, vertelt Rosanna. Kimberly: “Iedereen is gelijk. Wij kijken verder dan een beperking of uitdaging van een persoon. Je bent een danser, of je nou in een rolstoel zit of niet.”

100 deelnemers
Donderdag doen er bijna 100 deelnemers mee aan de danswedstrijd in Den Bosch. “Voor bezoekers betekent dat dat er echt van alles te zien is”, vertelt Kimberly. “Er zijn verschillende disciplines en zowel solo- als duo-optredens.” Rosanna vult nog aan: “En je gaat vooral ook het plezier zien bij de deelnemers. Iedereen wil laten zien wat er nog mogelijk is, ook al zit je in een rolstoel.”

Clinic in de pauze
En of dat nog niet genoeg redenen zijn om te komen kijken, wordt er in de middagpauze ook nog een clinic georganiseerd, vertelt Petra van den Broek, die in de organisatie van het evenement zit. “We maken er dus meer dan een wedstrijd van. We willen mensen ook kennis laten maken met de sport en zelf laten ervaren hoe het is.” Petra hoopt dan ook dat er veel mensen komen kijken op Hemelvaartsdag en zelf een dansje gaan wagen. “Ik weet zeker dan mensen verrast zullen zijn door het niveau en de schoonheid van de sport.”

De wedstrijden zijn donderdag van 10:00 tot 16:00 uur in het Sportiom in Den Bosch (Victorialaan 10, 5213 JE). )Mensen die een kijkje willen nemen bij het evenement kunnen een ticket kopen aan de deur van de evenementlocatie. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente