Direct door naar content

Pim Brouwers, obstacle runner

Verhalen Uniek Sporten Brabant

“Karakter wint van talent. Er is echt nog van alles mogelijk.”

Pim Brouwers is sportfanaat. Gaat geen obstakel uit de weg. Zeker niet met zijn rolstoel. Zoekt de grenzen op als het gaat om zijn sport: obstacle runs.

“Mijn hersenen sturen mijn spieren niet goed aan. Het gaat allemaal minder soepel. Ik ben spastisch, al vanaf mijn geboorte. Vooral mijn onderlichaam is aangedaan.” 

De rolstoel is onlosmakelijk verbonden met zijn grote passie: obstcale running. Je moet dan op een natuurlijk parcours zo snel mogelijk lastige obstakels overwinnen: zandheuvels, bospaden, boomstammen. Een pittige sport, die hij altijd samen met een buddy beoefent. “Je moet het samen doen.”

Wat sport hem brengt? “Veel plezier met vrienden en het is goed voor mijn fysieke gestel. Doordat ik veel train en sport, kan ik meer dingen zelf. Kan ik m’n rolstoel in de auto leggen. Kan ik kleine stukjes zelf lopen, in de supermarkt zelf m'n boodschappen doen.” En Pim heeft nog een motief: “Ik vind dat je altijd je grenzen moet verleggen. Kijken hoever je kunt komen. Ik vind het belangrijk om andere mensen te laten zien, dat er echt nog van alles mogelijk is.” En dat is heel wat, als je Pim - met zijn buddy - zo aan het werk ziet.

Heeft hij nog een advies?  “Ook al lukken dingen niet, toch doorgaan. Dan ga je komen waar je wilt komen. Dat is ook mijn motto: Karakter wint van talent!”

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente