Direct door naar content

Jelle van der Steen, rolstoelbasketballer

Verhalen Uniek Sporten Brabant

“Heerlijk! Even lekker beuken!”

“Dit is echt de leukste sport om te doen. Rolstoelbasketbal. Heerlijk. Geeft rust in je hoofd. Je hebt weer een doel. Ik kan weer meedoen!” Dat doet hij met succes. Jelle van der Steen, ex-marinier, is inmiddels international en traint twee keer per week met Oranje.

“Ik kwam in een rolstoel na een auto-ongeluk. Verlamd vanaf de borst. Gehandicapt, ja, maar dat is ook maar een labeltje, vind ik. Als ik in mijn rolstoel zit, voel ik me helemaal niet gehandicapt.” Vroeger speelde Jelle geen basketbal. "Ik had meer met voetbal. Nu vind ik het de leukste sport om te doen. Waarom? Je kunt even lekker beuken, duwen.” Het gaat er stevig aan toe.

De topsporter deelt zijn enthousiasme graag. “Als je dit ook wilt doen, kun je makkelijk een club in jouw buurt opzoeken. Ga gewoon een keertje meedoen, doe een proeftraining.”

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente