Direct door naar content

Mayke Muller, ex-tophockeyster

Mayke Muller, ex-tophockeyster

Stil zitten zet je achteruit. Nu loop ik weer 25 km! Dankzij professionele ondersteuning.”

De diagnose MS in 2013 kwam hard binnen bij Mayke. “Je denkt eerst dat je helemaal niets meer kan, dat je niets meer mag. Je bent bang dat er nog meer fout gaat!”

Zij speelde hockey op hoog niveau. Was gewend om te trainen, te bikkelen. Was dat nu voorbij? "Ik wilde het liefst thuis op de bank blijven zitten. Je wereld stort in.”

Met professionele begeleiding heeft ze haar leven weer opgepakt, haar angsten overwonnen. “Professionals hebben met mij bekeken wat er mogelijk zou zijn. Ik ben weer gaan bewegen, en heb  geleidelijk aan mijn grenzen verlegd.” Zij kwam steeds een stapje verder. Ook letterlijk:  "Eerst een kilometer lopen. Dat werd gaandeweg vijf kilometer, tien kilometer en zelfs 25 kilometer.”

Mayke is er blij mee. Door te bewegen zit ze mentaal beter in haar vel. “Er lukt ook meer, ik blijf beter in conditie.” Het is voor haar een goede basis, zeker om in beweging te blijven. “Want stil zitten, zet je achteruit.”

VIND EEN BEWEEGCOACH BIJ JOU IN DE BUURT

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente

Initiatief van

Logo Brabant Sport Logo provincie Noord-Brabant

Contactgegevens