Direct door naar content

Sanne Voets, regerend wereld- en Paralympisch Kampioen in de para dressuur

Verhalen Uniek Sporten Brabant

Als je je laat beperken door je handicap, kom je niet ver!

Een amazone met ambities. Niet voor één hindernis te vangen. De aangeboren functiebeperking in haar gewrichten stond haar passie niet in de weg: paardrijden, dressuur. Zelfs na een lelijke val en operaties, stapte Sanne Voets toch weer op. “Je moet roeien met de riemen die je hebt!”

Talent heeft zij, haar ‘prijslijst’ is indrukwekkend: regerend Wereld- en Paralympisch Kampioen in de para-dressuur (freestyle grade III). 

En haar ouders dachten dat het paardrijden een bevlieging was: “Dat was dus een inschattingsfoutje. Maar als je je laat beperken door je handicap, kom je niet ver!”

Sporten betekent heel veel voor Sanne: “Beleving. Bezig zijn met het paard is heel fijn. Het maakt een paard niks uit of jij twee gezonde benen hebt of niet. Het is daarnaast ook goed om een doel te kunnen stellen. Om steeds je lat wat hoger te leggen. Dat heeft me denk ik zover gebracht."

Voor andere mensen met een beperking die willen sporten, is haar tip helder: “Zoek en vind iets waar je plezier aan beleeft. Ontdek wat bij je past en ga daarmee verder. Het gaat uiteindelijk om het plezier dat je eraan beleeft.”

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente