Direct door naar content

Isa Vriends, zwemster

Verhalen Uniek Sporten Brabant

In het water ben je vrij en kan je alles doen.”

Wat de 10-jarige Isa Vriends het leukste vindt aan zwemmen? "Dat je vrij bent in het water en alles kan doen. Zonder dat je denkt dat je iets hebt." Ze is een echte waterrat en doet twee keer in de week aan wedstrijdzwemmen. Isa voelt zich ondanks haar beperking als een vis in het water. 

Isa heeft Osteogenesis Imperfecto. "Er zit dan een bepaalde stof in je botten, waardoor je makkelijker je benen breekt." Ze is via haar revalidatiearts bij het zwembad terechtgekomen en doet gewoon mee met de rest van de kinderen. In het water is ze gewichtloos en kan ze vrij bewegen. Haar lievelingsslag? Borstcrawl. "Daar ben je lekker snel mee."

Isa haalt veel plezier uit het zwemmen en merkt in het water niet dat ze een beperking heeft. Ze kan het iedereen aanraden. Een andere sport kan ook, die kunnen ze vaak aanpassen: "Dus ga gewoon op sport!".

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente